Reprezentácia REPREZENTÁCIA MUŽI ME 2013 Hlasy trénera a hráčov cez a po ME

Hlasy trénera a hráčov cez a po ME

Po ME:

Emanuel Kohút: "Myslím si, že pokiaľ by sme ustáli zápasy proti Francúzsku a Poľsku, tak sme mohli skončiť omnoho lepšie i v skupine. Nenarazili by sme na Rusov a mohli sme ísť oveľa ďalej. Škoda týchto dvoch, respektíve troch zápasov, kde sme proti Turkom tiež stratili sily, zobudili sa až v treťom sete a v tom vidím najväčší problém."

Andrej Kravárik, asistent trénera: "Je to škoda, pretože celkový dojem bol celkom dobrý. Skrátka takto sa má hrať volejbal a v utorok boli Rusi vo všetkých činnostiach dobrí. Chalani hrali v skupine na to, na čo mali. To, že nám nevyšli nejaké koncovky s Francúzmi a Poliakmi, tak to už je iná kapitola, súperi boli lepší a zaslúžene zvíťazili. Mohli sme dosiahnuť viac, teraz je to už iba minulosťou, od tejto chvíle sa treba sústrediť na niečo úplne iné, čaká nás náročná kvalifikácia na MS. Toto družstvo má potenciál, má dobrých hráčov a myslím si, že si zaslúžia taký výsledok, ktorý by nás posunul na svetový šampionát."
Michal Masný, kapitán družstva: "Proti Rusku sa hrá ťažko v každom elemente. Či už ich servis, útok alebo obrana na sieti sú veľmi dobré a ťažko sa proti nim hrá. Zo začiatku síce nehrali dobre a ťahali sme sa s nimi bod po bode, no potom chytili rytmus a pomohli si najmä servisom," "Ja som akceptoval, že hráme menej, tréner je tu šéf a on rozhoduje kto bude hrať. Nejde o hnevanie sa na trénera alebo byť urazený. Rozhodol sa, že to postaví na iných hráčoch a mal na to právo, je tu šéfom," dodal.
Juraj Zaťko: "Uhrali sme si to, kde patríme momentálne vo svetovom rebríčku. Prehrali sme iba s tímami, ktoré sú nad nami, čo pravdepodobne splnilo papierové predpoklady. Každý z nás však dúfal, že zdoláme aspoň Francúzov alebo sa dostaneme do štvrťfinále, či zopakujeme výsledok spred dvoch rokov. Nádej bola, každý v to veril, no nepodarilo sa to, sklamanie... Hanbu sme neurobili, s Tureckom sme vyhrali," zamyslel sa Zaťko, ktorého potešila vyššia minutáž počas ME, akú by sám očakával, pričom v dvoch dueloch nastúpil v základnej zostave. "Najviac si cením svoj výkon, ale aj výkon celého tímu v zápase proti Turecku, keď nám naozaj tieklo do topánok a podarilo sa nám vyhrať."
Štefan Chrtiansky, tréner: "V tejto zostave, ako sme prišli s niektorými hráčmi, ktorí mali prvé skúsenosti na takomto podujatí, sme sa nestratili a myslím si, že umiestnenie v skupine 9. - 12. miesto je reálne a tam patríme. Pomýšľali sme na vyššie umiestnenie, ale družstvu chýbal Lukáš Diviš, ktorý by zvýšil potenciál a nesmieme zabudnúť ani na Braňa Skladaného, ktorý s nami neabsolvoval Európsku liga ani Európu. Máme veľmi úzky výsek hráčov, ktorých sme mohli použiť a preto je asi reálne zhodnotenie práve toto umiestnenie. Individuálne ma potešil Milan Bencz, ktorý sa ukázal v zápase proti Turecku, ale odohral dobrý duel i proti Rusku a rovnako ukázal potenciál, ktorý má v sebe. Rovnako ma potešili i mladí smečiari Paták a Chrtiansky, i keď to nebolo ešte stabilné, tak načrtli svoje možnosti do budúcnosti."
Matej Paták: "Nie som spokojný s výkonmi, najmä v zápasoch s Francúzmi a s Poliakmi, ktoré sme prehrali. Nejde o to, aby si človek zahral, ale o to, aby sme získali body a skončili čo najlepšie na šampionáte, žiaľ neskončili sme," uviedol Paták, ktorý nastúpil na zápas s miernym sebazaprením a pokračoval: "Som rád, že som si zahral, spokojnosť ide bokom. Teší ma, že som hral v takejto super atmosfére a okúsil európsky šampionát."

Slovensko - Rusko 0:3
Štefan Chrtiansky st., tréner SR:
"Ten zápas s veľmi jednoducho hodnotí. Vedeli sme, že ak Rusi použijú svoje podanie v dnešnom dueli, tak žiadny tím proti nim nemá šancu. Ukázali to najmä v druhej polovici zápasu a totálny rozdiel bol práve v podaní a prihrávke. Náš výkon na silného súpera však nestačil. Súperovi blahoželám k víťazstvu."
Michal Masný, kapitán SR:
"Potvrdili sa papierové predpoklady, že Rusko je veľmi silný tím a jeden z ašpirantov na zlatú medailu. Snažili sme sa urobiť všetko preto, aby sme ich čo najviac prekvapili. Možno by sa nám podarilo niečo uhrať, ale dnes výborne servovali, prihrávali i útočili. Prehrali nás v každej činnosti."
Juraj Zaťko, nahrávač SR:
"Myslím si, že sme celkom dobre útočili, prihrávali na začiatku prvého setu. Potom sa ukázala ruská sila na servise, dali nám zopár es a asi to bol rozdiel v skóre prvého setu. Neprekvapili nás ničím a relatívne dobre sme na nich boli pripravení, podarilo sa nám zložiť i ťažké lopty."

Poľsko - Slovensko 3:1
Štefan Chrtiansky st., tréner SR:
"Mohli sme oveľa viac riskovať, vychádzala nám slušne obrana, ktorú sme si povedali ešte pred zápasom a takticky sme veľmi dobre blokovali. Bohužiaľ prvý set bol ešte kľúčovejší ako druhý a keby sme ho vyhrali, tak by to bolo omnoho nádejnejšie pre nás. Som spokojný s mužstvom, pretože odviedlo dobrý výkon, všetci, ktorý sa objavili na palubovke."
Tomáš Kmeť, blokár SR: "Myslím si, že sme odohrali veľmi dobrý zápas až na tretí set, keď sa nám veľmi nedarilo. Trošku sme vyšli z rytmu po šesťminútovej prestávke. Hrali sme dobre a tlačili ich, spravili však zmeny ako my v zápase proti Turecko a to im pomohlo."
Matej Paták, smečiar SR: "Neužil som si to na sto percent, pretože sme prehrali. Kulisa však bola výborná a hrať v takejto hale je zážitok. Ešte keby to boli naši diváci, tak to by bolo niečo úžasné."

Slovensko - Turecko 3:2
Štefan Chrtiansky, tréner SR
: "Zápas priniesol obojstranné emócie a to k tomu patrí. Túto zostavu sme mali v Európskej lige dosť často na ihrisku. Práva táto zostava odohrala jej druhú polovicu, takže vedel som čo v nich je. Zariskoval som a dokonca som o nej uvažoval aj pred zápasom. Určite rozhodla bojovnosť a srdiečko, plus skvelý výkon Bencza k tomu."
Emanuele Zanini, tréner Turecka: "Blahoželám Slovákom k víťazstvu. Musím povedať, že boli lepším tímom až po prestriedaní hráčov v treťom sete, kde sa prakticky otočil vývoj zápasu. Páčil sa mi výkon Milana Bencza, ktorý nám robil veľké problémy."
Juraj Zaťko, nahrávač SR: "Výkon na jednotku s hviezdičkou to nebol, ale mal svoju kvalitu. Som rád, že sa nám podarilo zvíťaziť. Zásluha patrí všetkým chlapcom, najmä Milanovi Benczovi, ktorý ma dnes podržal a odohral neuveriteľný zápas, vďaka čomu sme vyhrali."
Milan Bencz, korektor SR: "Som spokojný s výkonom, ale myslím si, že sme Turkov zdolali ako tím. Ja som k tomu iba trošku dopomohol a vyhecoval chalanov. Potom to už išlo."

Slovensko - Framcúzsko 0:3
Štefan Chrtiansky st., tréner SR:
"Výsledok je jasný a ja musím teraz analyzovať, čo sme robili dobre a čo nie. Verím, že sa poučíme z koncoviek setov pred zápasom s Tureckom, ktorý je pre nás tým pádom stále kľúčovým. Veril som, že dokážeme s Francúzmi uhrať lepší výsledok, ale boli sme v činnostiach, o ktorých som si myslel, že sú našou doménou, slabší a to rozhodlo."
Michal Masný, kapitán SR: "Vyzeralo to dobre už aj v prvom sete, len v jeho strede bola dlhšie séria Francúzov. Bohužiaľ sa nám to už nepodarilo stiahnuť. Čo sa týka ďalších dvoch setov, tak si myslím, že sme mali dosť šancí na to, aby sme ich ukončili. V druhom sete sme mali jednu loptu cez po servise, no nezložili sme ju. Mrzí nás to, no je to minulosť a zajtra musíme proti Turecku podať ešte lepší výkon ako dnes, najmä na servise, aspoň ja."