Reprezentácia REPREZENTÁCIA MUŽI ME 2015 Slovensko - Chorvátsko 3:1 - sobota

Slovensko - Chorvátsko 3:1 - sobota

Púchov 10. mája (TASR) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti vyhrali v poslednom treťom prípravnom zápase v Púchove s Chorvátskom 3:1. (21, 21, -21, 16).
Zápas trval: 115 minút, rozhodovali: Viktoríni-Lisá a Daruľa, 100 divákov.
Slovensko: Masný, Bencz, Kohút, Krajčovič, Paták, Ogurčák, liberá Vlk a Kubš (Zaťko, Kostoláni). Tréner: F. Gulinelli.
Chorvátsko: Žukouski, Galič, Mihalj, Raič, Isek, Čošič, libero Sarčevič (Andrič). Tréner: I. Šimunič.

 

      Tréner Gulinelli postavil na sobotňajší zápas inú zostavu ako v piatok. Voľno dostali Červeň, Jakubov a Repák, v základe nastúpili Masný, Bencz, Kohút, Ogurčák, Paták a takisto ako včera aj Krajčovič a na libere nastúpili Vlk aj Kubš. Úvod bol vyrovnaný, potom si vypracovali náskok Chorváti a viedli 13:10. Slováci však pri Kohútovom servise otočili na 15:14 a potom odskočili súperovi v koncovke po bloku Patáka a viedli 22:19. Domáci volejbalisti urobili sériu bodov pri Ogurčákovom servise a prvý set vyhrali 25:21.
      V druhom sete viedli Slováci 3:1, ale hostia otočili na 6:4 po bloku Mihalja. Domáci volejbalisti však po výborných blokoch otočili na 9:7. Slovenskí volejbalisti mali navrch, dobre servovali aj útočili a na druhom technickom timeoute viedli 16:13. Chorváti znížili na 18:19, ale potom pri výbornom servise Kohúta odskočili Slováci na 23:20, koncovku setu pohodlne zvládli a vyhrali ho 25:21.
      Do tretieho dejstva vstúpili lepšie chorvátski volejbalisti, mali stále o niečo navrch a postupne svoj náskok navýšili na 17:13. Slováci náskok súpera postupne skrátili na jeden bod - 19:20. V koncovke však dal dve esá Andrič a Chorváti nakoniec vyhrali tretí set 25:21.
      Do štvrtého setu vstúpili Slováci veľmi dobre, tlačili servisom a po Benczovom ese viedli 5:2. Potom zablokoval Chorvátov Krajčovič a domáci volejbalisti viedli 10:4. Slováci absolútne dominovali a po Benczovom bloku vyhrávali už 19:7. Zápas ukončil esom Masný, Slováci vyhrali štvrtý set 25:16 a celý duel 3:1.

      Flavio Gulinelli, tréner SR: "Prvé dva sety sme hrali dobre, potom sme trochu poľavili v koncentrácii a súper to využil na zisk tretieho setu. Hráči to mali náročné, pretože sme do zápasu išli z plnej fyzickej prípravy. V našej boli dobré aj horšie momenty. Mladý Krajčovič mal hlavu plnú informácií a bol z toho trochu zmätený, ale ukázal, že môže byť dôležitým hráčom tímu. Kvalitný výkon podal Bencz, smečiari striedali lepšie momenty so slabšími a skúsili sme variant s dvomi liberami. Zápasy s Chorvátskom mi ukázali veľa, vyskúšali sme všetkých hráčov a v stredu odchádzame do Turecka. O dvoch hráčov ešte nomináciu skrátim, ale konečné rozhodnutie padne až tesne pred odchodom do Izmiru."