Reprezentácia REPREZENTÁCIA ŽENY ME 2015 Tréner Rojko pred odvetou

Tréner Rojko pred odvetou

Levice 29. mája 2015 (TASR) - Slovenské volejbalistky čaká v sobotňajšom odvetnom zápase 3. kola kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2015 proti Azerbajdžanu náročná úloha. Zverenky trénera Mareka Rojka prehrali minulý týždeň v Baku 0:3 a ak chcú pomýšľať na účasť na záverečnom turnaji ME, musia v sobotu v Leviciach vyhrať 3:0, alebo 3:1 a potom zvládnuť zlatý set.       Slovenky minulú sobotu v prvom a treťom sete nevyužili sľubný náskok a oba sety prehrali v koncovkách. "Rezultát 0:3 z prvého zápasu hovorí sám za seba, ale kto videl ten duel musí priznať, že stretnutie bolo oveľa vyrovnanejšie, ako hovorí výsledok. Náš primárny cieľ je hrať v odvete s väčším riskom a odvážnejšie v útoku. Čaká nás náročná úloha, ale ja verím, že spoločne s emóciami a pomocou od domácich fanúšikov sa nám podarí dosiahnuť víťazstvo i vytúžený postup," povedal pre TASR tréner žien SR Marek Rojko.
      Najväčšie problémy slovenskej defenzíve v prvom zápase robila Polina Rahimovová. Elitná smečiarka zaznamenala na sieti 23 bodov a bola jednoznačnou ofenzívnou líderkou Azerbajdžanu. "Rahimovová dáva veľa bodov každému inému súperovi. Samozrejme, dáme si na ňu pozor a aj preto zmeníme postavenie, aby ju blokovali naše vyššie hráčky. Chceme však uspieť komplexným výkonom, nielen tým, že sa zameráme na jednu hráčku," dodal Rojko.
      Tretie kolo kvalifikácie ME sa hrá na dva zápasy, pričom za výhru 3:0 a 3:1 na sety získa družstvo tri body, za víťazstvo 3:2 dva, za prehru 2:3 jeden a za prehru o dva alebo tri sety nula. V prípade rovnosti bodov rozhodne zlatý set (hrá sa do 15 bodov). Záverečný turnaj kontinentálneho šampionátu sa uskutoční na prelome septembra a októbra 2015 v Belgicku a v Holandsku.
      Zápas Slovensko - Azerbajdžan je na programe v sobotu 30. mája od 18.00 h v Leviciach.