Reprezentácia REPREZENTÁCIA MUŽI SL 2016 Muži pred druhým turnajom v Bratislave

Muži pred druhým turnajom v Bratislave

Bratislava 22. júna 2016 (TASR) - Slovenskí volejbalisti chcú na bratislavskom turnaji Svetovej ligy (23.-25. júna) dosiahnuť úspešné výsledky a potešiť divákov. Ich súpermi budú postupne Kuba, Holandsko a Česko.
Na prvom podujatí II. divízie SL v tureckom Izmire Slováci prehrali tesné zápasy s Holandskom a Tureckom a na záver zdolali Portugalsko, keď otočili duel z 0:2. "Sme radi, že sme turnaj zakončili výhrou. Máme mladé mužstvo, ktoré každým zápasom proti kvalitnému súperovi získava viac a viac skúseností. V domácom prostredí chceme predviesť dobré výkony, dosiahnuť úspešné výsledky a najmä potešiť našich fanúšikov. Verím, že tých príde čo najviac a budú nás podporovať," povedal na stredajšej tlačovej konferencii pred začiatkom turnaja tréner SR Miroslav Palgut.
Medzi najskúsenejších hráčov v slovenskom výbere patrí Emanuel Kohút. Blokár talianskej Copra Piacenza povedal, že výhra nad Portugalskom pridala mladému tímu na morálke a dodala sebavedomie. "Pre nás je dôležitý každý víťazný zápas, každá hra, každý bod. Potrebujeme ho na to, aby sme postupne získavali hernú pohodu a začali sme si viac veriť. Na domáci turnaj sa všetci tešíme. Osobne očakávam, že budeme hrať dobrý volejbal a že sa na nás príde pozrieť veľa ľudí. Bol by som veľmi rád, ak by sme vyhrali všetky tri zápasy, ale dôležitejšie bude, ak dáme do toho všetko," vravel Kohút.
V slovenskej nominácii nastali oproti turnaji v Izmire len mierne zmeny. "Ideme v rovnakej dvanástke ako sme boli v Turecku, navyše sa pridali Peter Kašper a Michal Petráš, pretože na domácom turnaji budeme mať v tíme štrnásť hráčov," prezradil Palgut.
Atraktívne nielen pre divákov bude susedské derby proti Čechom. Tých vedie bývalý španielsky reprezentant, majster Európy z Ruska 2007 Miguel Angel Falasca. "V Bratislave chceme hlavne nabrať skúsenosti pre našich mladých hráčov. Niektorí z nich pred časom odohrali svoje prvé medzištátne zápasy. Chceme vybudovať tím s charakterom a samozrejme získať čo najviac víťazstiev," povedal Falasca, ktorého doplnil kapitán českého tímu Aleš Holubec: "Nemáme veľké oči, máme veľa mladíkov, ktorí robia prvé kroky na medzinárodnej scéne. Pôjdeme od zápasu k zápasu, krok za krokom. Sústredime sa na prvý súboj proti Holandsku, ten je teraz pre nás najdôležitejší."
Druhý turnaj II. divízie Svetovej ligy sa začína vo štvrtok, Slováci hrajú svoje zápasy vždy so začiatkom o 20.00 h.

Program turnaja Svetovej ligy v Bratislave - AEGON Aréna
štvrtok, 23. júna:
Holandsko - Česko (17.00 h), SLOVENSKO - Kuba (20.00)
piatok, 24. júna:
Kuba - Česko (17.00), SLOVENSKO - Holandsko (20.00)
sobota, 25. júna:
Kuba - Holandsko (17.00), SLOVENSKO - Česko (20.00)

Nominácia Slovenska na 2. turnaj SL v Bratislave
nahrávači: Filip Palgut (Posojilnica Aich Dob/Rak.), Ján Halaj (VKP Bratislava)
smečiari: Matej Paták (AZS Czenstochowa/Poľ.), Štefan Chrtiansky (Hypo Tirol Innsbruck/Rak.), Marek Mikula (Svidník), Michal Petráš (Trenčín)
blokári: Emanuel Kohút (Copra Piacenza/Tal.), Peter Ondrovič (TSV Herrsching/Nem.), Radoslav Prešinský (AERO Odolena Voda/ČR), Peter Kašper (VK Bystrina SPU Nitra)
korektori: Peter Mlynarčík (SK Posojilnica Aich Dob/Rak.), Tomáš Kriško (VKP/ Bratislava)
liberá: Matej Kubš, Martin Turis (obaja VK Bystrina SPU Nitra)