Matchpoint AKTUALITY Začína finále play off

Začína finále play off

Bratislava 14. apríla 2017 (TASR) - V sobotu odštartujú finálové série mužskej i ženskej extraligy SR vo volejbale. Vyvrcholenie súťaže medzi mužmi obstarajú obhajca titulu VKP Bystrina SPU Nitra a VK Prievidza. Medzi ženami zabojujú o rekordný sedemnásty majstrovský titul v ére samostatnosti hráčky Slávie EU Bratislava, ktorým sa v mestskom derby postaví do cesty 1. Bratislavský volejbalový klub.       VKP Nitra sa pokúsi stať prvým tímom po 14 rokoch, ktorý obháji titul medzi mužmi. Zatiaľ naposledy sa to podarilo ŠK Matador Púchov (2002, 2003). Hráči spod Zobora v semifinále prešli cez VK KDS Šport Košice, keď v troch zápasoch stratili jediný set. Vo finále však očakávajú náročnejšiu sériu.
"Prievidza sa zlepšuje od zápasu k zápasu. V uplynulých dueloch veľmi dobre podávali a, samozrejme, ich hlavný ťahúň je Sequiera," uviedol pre oficiálny klubový web smečiar Marek Malina. Tréner VKP Marek Kardoš zdôraznil, že dôležité bude vyhrať prvé domáce zápasy. "Každému sa doma hrá lepšie a bolo by dobré, ak by sme potvrdili domáce prostredie víťazstvami," vravel Kardoš. Nitrania sa už začiatku finálovej série nevedia dočkať. "Všetci sa tešíme na vyvrcholenie sezóny. Adrenalín v krvi sa nám síce ešte nezdvíha, ale aj to príde. Máme skúsené mužstvo, takže emóciami sa nenecháme uniesť," dodal Malina.
      Hráči VK Prievidza si počas svojej štvrtej sezóny od návratu do extraligy premiérovo vybojovali možnosť hrať o majstrovský titul. Zverenci Richarda Nemca a Romana Kaššu v semifinále prešli cez Prešov a úradujúcemu vicemajstrovi po zisku Slovenského pohára prekazili možnosť získať double. Kouč Nemec vo finále očakáva náročnú sériu. "Nitra určite nebude jednoduchý súper. Tiež sa na nás pripraví, jej tréner Marek Kardoš sa bol pozrieť na našom zápase, na dva poslal štatistika. Nitra vybudovala mužstvo z najlepších Slovákov na domácom trhu, už od vlaňajška je zohratejšia. Hrá taký francúzsky volejbal postavený na trpezlivosti a veľmi dobrej obrane v poli. Proti takej je náročné presadiť sa," citoval web volejbal.prievidza.net bývalého dlhoročného slovenského reprezentanta.
      Hráčky 1. Bratislavského volejbalového klubu si finálovú miestenku zabezpečili po triumfe nad Volley project UKF Nitra a do boja o titul postúpili vôbec po prvý raz v histórii. V boji o zlato sa stretnú s mestským rivalom a obhajcom titulu VK Slávia EU Bratislava. Prvý zápas série na tri víťazstvá je na programe v sobotu 15. apríla v domovskom stánku Slávie v hale Mladosť. Favoritom finále je Slávia, jej majstrovskú hegemóniu dokázal v predchádzajúcich rokoch prerušiť len bratislavský Doprastav.

Finále - mužská extraliga (na štyri víťazné):
1. zápas: sobota/15. apríla: VKP Bystrina SPU Nitra - VK Prievidza
2. zápas: nedeľa/16. apríla: VKP Bystrina SPU Nitra - VK Prievidza
3. zápas: sobota/22. apríla: VK Prievidza - VKP Bystrina SPU Nitra
4. zápas: nedeľa/23. apríla: VK Prievidza - VKP Bystrina SPU Nitra
*5. zápas: streda/26. apríla: VKP Bystrina SPU Nitra - VK Prievidza
*6. zápas: sobota/29. apríla: VK Prievidza - VKP Bystrina SPU Nitra
*7. zápas: streda/3. mája: VKP Bystrina SPU Nitra - VK Prievidza

      * - pozn.: prípadné ďalšie zápasy   - DAJTE DETI DO KEMPU

Finále - ženská extraliga (na tri víťazné):
1. zápas: sobota/15. apríla: Slávia EU Bratislava - 1. BVK Bratislava
2. zápas: streda/19. apríla: 1. BVK Bratislava - Slávia EU Bratislava
3. zápas: sobota/22. apríla: Slávia EU Bratislava - 1. BVK Bratislava
*4. zápas: streda/26. apríla: 1. BVK Bratislava - Slávia EU Bratislava
*5. zápas: sobota/29. apríla: Slávia EU Bratislava - 1. BVK Bratislava