Matchpoint Pod pokrievku klubu

Pod pokrievkou

Slávistky v Národnej rade

Bratislava 2. júna 2015 (TASR) - Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini (Smer-SD) by chcel výrazne navýšiť rozpočet na šport. Hovoril o tom v utorok aj s volejbalistkami družstva Slávia Ekonomická univerzita, ktoré prijal. Na stretnutí v parlamente ich sprevádzali tréneri Matej Hančík a Michal Matušov, prezident volejbalového klubu Vladimír Hančík, rektor bratislavskej Ekonomickej univerzity Ferdinand Daňo či prorektor Rudolf Sivák.
      "Mojou ambíciou teraz je, aby sme výrazne navýšili rozpočet na šport," uviedol šéf zákonodarného zboru. Pellegrini to povedal v súvislosti so stavom slovenského športu a klubov na Slovensku. Hovoril nielen o samotnom financovaní športu, ale aj o novom zákone o športe, ktorý presadzuje.
      Prezident Slávie EU BA Vladimír Hančík ocenil prijatie v parlamente. "Je známe, že máte blízky vzťah k športu, ktorý ste prezentovali nielen ako minister školstva, ale aj teraz, vo funkcii predsedu NR SR. Je pre náš klub preto veľkou cťou, že ste naše družstvo prijali na pôde parlamentu," adresoval Pellegrinimu Hančík.

   

Vlk do Prievidze

Bratislava 27. mája 2015 (TASR) - Volejbalistov VK Prievidza povedie v novej extraligovej sezóne skúsený tréner Jaroslav Vlk, ktorý v posledných ročníkoch viedol ženský tím COP Nitra, na tomto poste nahradí Romana Kaššu. Prievidza získala historický bronz a v nasledujúcom ročníku bude hrať v európskych pohároch. Kašša zostane v tíme ako asistent Vlka. Informáciu priniesol klubový webvolejbal.prievidza.net.
      "Už pred sezónou sme mali záujem o trénera Vlka, vtedy to pre jeho povinnosti v Nitre nevyšlo. Počas celej sezóny sme boli v kontakte a som rád, že sme sa dohodli teraz na spolupráci. Naše ambície sú najvyššie a keďže sme ich rozšírili aj o účasť v európskom pohári, posilnili sme realizačný tím o tohto skúseného trénera. Roman Kašša odviedol výbornú robotu a myslím, že po boku Jaroslava Vlka v roli asistenta ďalej trénersky porastie," povedal prezident klubu Peter Štepánek.
      Vlk v roku 2005 doviedol Prešov k extraligovému titulu a aj k zisku Slovenského pohára, vďaka čomu sa v ankete SVF stal najlepším trénerom roka. Viedol aj Žilinu, Myjavu, s ktorou získal dvakrát bronz, Zvolen a Svidník, s ktorým získal takisto dva bronzy. Neskôr pôsobil v poľskom klube Bielsko-Biala a JMP Brno.
      Vyskúšal si aj reprezentačný trénerský post, s kadetmi získal 8. miesto na MS v Alžírsku 2005, jeho juniori boli 8. na ME v Kazani 2006. Vlk trénoval aj ženy Žiliny a COP Nitra. Bol aj asistentom ženskej reprezentácie a trénerom junioriek.

   

Výmena trénera aj na Myjave

S výmenami trénerov sa v posledných dňoch akoby vrece roztrhlo. Aktuálne bol odvolaný tréner Myjavy Martin Májek. Spýtali sme sa ho na dôvody: "Posledné zápasy sme prehrávali, bilancia z posledných osem zápasov bola zlá. Kritizovaný bol aj herný prejav družstva. Vedenie klubu chce vylepšiť hru, preto prišlo k môjmu odvolaniu. Meno nového trénera nepoznám."

   

Prieložný skončil v Paneurópe

18.1.2015 - Kríza v Paneurópe. Prezidentka VO Paneurópy Ing.Táňa Vestenická k situácii povedala: "Tri roky som Igora prehovárala, aby sme spolupracovali, ale momentálne musel prácu prerušiť, pretože klub nie je schopný ho financovať. Zmenili sa majitelia školy, prevzala ju česká investičná spoločnosť a situácia ďalšieho financovania športu je neistá."

   

BVK Bratislava mení trénera

18.1.2015 - Bratislavský volejbalový klub, obhajca zlata v sezóne 2013-2014, mení po základnej časti hlavného trénera. Fínskeho kouča Teemu Sarnu mení doterajší športový riaditeľ a asistent trénera, vlaňajší prvý tréner, Tomáš Varga. Opýtali sme sa predstaviteľa klubu p. Ing. Dušana Ovečku:
Dôvod?
Museli sme niečo urobiť, lebo sme stále hrali to isté. Tréner Sarna odviedol dobrú prácu, úprimne mu za ńu ďakujeme, ale posledné dva týždne vo mne zrelo rozhodnutie vykonať túto zmenu. Od pondelka prevezme družstvo tréner Varga.

www

   

Humenné ide zo Zemplína na Spiš

Bratislava 8. decembra 2014 (TASR) - V pondelok sa definitívne vyriešila budúcnosť volejbalového klubu ŠK Chemes Humenné, ktorý avizoval, že sa pre nezhody s vedením mesta odhlási po prvej časti z extraligy mužov. Štvornásobný majster Slovenska napokon bude pokračovať v extralige, ako aj v pohárovej Európe, ale presúva sa do Spišskej Novej Vsi. Klub mení aj názov a v ďalšom priebehu súťaže bude vystupovať ako ŠK Chemes Spišská Nová Ves. Čítať celý článok

   

Reakcie na situáciu v Humennom

26.11.2014 - Reakcie na situáciu v Humennom

Marek Meriač,dlhoročný mladežnícky tréner v Humennom,momentálne posobiaci v Brne: Zničiť niečo fungujúce, úspešné, čo sa buduje roky a nie ľahko! A čoho som bol 14 rokov súčasťou, čo má zmysel, dokáže len primitivizmus a stupidita! Vámm ktorým záleží na volejbale v Humennom držím na diaľku palce.

VK Spartak Komárno: Podporujeme Vašu iniciatívu na zachovanie volejbalu v Humennom. Prijmite naše uznanie a gratuláciu za dosiahnuté športové výsledky a za vzornú reprezentáciu mesta Humenné ako aj SR. Držíme Vám palce!
VKP Bratislava: Vezmite vidly, cepy, teraz je vhodná doba.

Michal Husár,bývalý hráč Chemesu Humenné:  Verím v zdravý rozum a dohodu, ktorá zachráni tento krásny šport vo volejbalovom meste Humenné.

Vladimír Ha: Michalovce sú s Vami!

Matej Duff Kruľ: Srdcom pre VK CHEMES!

Ivan Mackanin,dlhoročný člen fanklubu Svidníka: Držím vám srdečne prsty a dúfam,že v Humennom bude volejbal aj naďalej, keby sa nehral, bolo by to smutné pre celý Východ, veď na východe sa hrá najlepší volejbal.

Tomáš Dinič,bývalý mladežnícky hráč: V Chemese som strávil 7 rokov. Bolo to najkrajšie detstvo medzi spoluhráčmi a trénerom, verím že táto organizácia nezanikne a nech ďalšie  generácie mladých ľudí môžu vyrastať v tomto skvelom klube a mužská zložka môže naďalej hrdo propagovať naše malé mesto.

Kristián Zgibor,mladežnícky reprezentant klubu: Je to jediný šport, ktorý ma baví a teraz mám oň prísť. ...toto je nemožné.

Tomáš Kačmárik:  toto je sila.. takto to dopadne, keď si politika neváži šport.

Peter Janik: To je také pravé Slovenské, všetko čo je dobré a funguje zničiť. Držim palce.

Ondrej Ondriš Hruboška,bývalý hráč Volley teamu a Slávie Svidník: Politici majú svoje záujmy, to že volejbalový klub robí dobre meno nikoho z dotyčných nezaujíma. Ako príklad by som uviedol vicemajstra, kde to dopadlo podobne a scenár bol tiež podobný. Držím palce nech sa to podarí.

Marek Pollák,bývalý hráč Chemesu,pamätník prvej medaily a prvého titulu: Som bývalý hráč Humenného, ale toto čo vidím, je na smiech. Nech Humenčania vyjdú pred mestský úrad a poriadne to tam roztočia, veď predsa toto sa nemôže diať. Mne by to mohlo byť jedno, ale prežil som tu krásne roky a klub je super. Hlavne tí ľudia, ktorí sa o to starajú, by mali dostať čestné uznanie od magistrátu a nie potupu. Zase vyhrávajú iba žabomyšie vojny, je to o ničom a je mi to strašne ľúto. Pokiaľ zanikne Vk Chemes, tak zanikne aj kus môjho srdca...

Rastislav Brzychcy,dlhoročný člen fanklubu Chemesu: Chceme v Humennom, aby deti a mládež športovali, alebo sa potulovali po večeroch na pivných dňoch? Kto si myslí,že šport sa dá robiť bez peňazí, sa velmi mýli! Mám pocit, že vedenie mesta si neváži to dobré, čo v tomto našom meste je.

Dirga Jozef, ďalší Svidníčan, šef fanklubu: Fan klub Svidník podporuje VK Chemes Humenné, hoci na diaľku, ale verí, že volejbal v Humennom ostane!

Marcin Krys, bývalý hráč Chemesu, ktorý si za posobenia v klube získal obrovské množstvo fanúšikov:  Klub, ktori pozná každý na Slovensku, klub ktorý každý rok ukazuje v euróňpe a reprezentuje mesto. Klub, ktorý dáva veľa radosti ludiom a vychovuje mládež , klub v ktorim stretol som vela uzasnych ludi aj mal som dva vynikajuce roky, klub, kde citil som ako doma, klub ktori na vzdy bude v moim srdcu a ktori stale spominam...je mi velmi luto ze tak velky klub aky je v Humennom moze skoncit aj stale nemyslim ze je to pravda...Vk Chemes Humenne to ne iba klub to su ludia... Podporujem iniciativu o zachovanie volejbalu v Humennom...

Prepacte za moj slovensky pravopis..neviem dobre pisat..

Milan Lízala,bývalý hráč Chemesu: Ja sa k Marcinečkovi pridávam! Musíte to zvládnuť. Ako ste vy boli pri mne pri tažkých chvíľach, tak stojím aj ja za vami!

František Bočkay,bývalý hráč Chemesu: Aj keď momentálne pôsobím v prešovských farbách pri extraligových ženách, situácia okolo Humenského volejbalu ma veľmi zarmútila.  Srdcom ostanem stále CHEMESÁK, prežil som tu svojich deväť volejbalových rokov. Všetko, čo som sa naučil, mi dal práve klub CHEMES a tréner Vlkolinský. Verím,že sa situácia v Humennom ustáli a zainteresovaní nájdu spoločnú reč a ja sa stále vo svojom volnom čase, keď mi to pracovné povinnosti dovolia budem môcť prísť pozrieť a povzbudit našich chlapcov. Dávam hlasnú podporu CHEMES FANS a klubu CHEMES v ich boji o udržanie volejbalu v mojom rodnom meste.

Eva Sinajová: Zobudila som sa a nie je to sen, keďže to mám opäť pred sebou... som naivná, keď chcem ešte uveriť , že toto snáď nie je možné, aby niečo, čo funguje, motivuje športovo založenú mládež a tým správnym spôsobom reprezentuje, hlavne aj naše mesto, aby sa to len tak položilo a zničilo? To sa naozaj nedá urobiť nič s tým,aby sa tým čo môžu rozhodnúť, konečne otvorili oči a konečne pochopili a konali tak, ako sa patrí?!

Dušan Palčinský: Mne sa nechce veriť, že tie roky roboty, potešenia, neskutočných úspechov, ku ktorým sa nikto okrem volejbalistov nepriblíži ani náznakom, vyjdú úplne nazmar. Myslím, že sa stále deklaruje, že politici sú tu pre ludí. Opak je pravdou...

Ivan Husár: vezmite vidly a cepy. je dobrá doba. Alebo aspoň šále a urobte vietor v tom kaštieliku. Inak sa ničoho nedomôžete. Potom vám všetkým prajem, aby ste mali vždy plnú halu. Viackrát som bol z návštevy nepríjemne sklamaný, napríklad proti Rennes.

Mikolaj Sarnecki,bývalý hráč Chemesu: Chemes Humenne ma prestat existovat? Je to sranda? Je to sen? To nemôže byť pravda. Ja spolu z moja manželka Benita G-Sarnecka sme ex-chemesiacy. Sme boli v Humennom dva nádherné roky. V posledným roku sme získali majstra, pohár aj 3 miesto v mevza. Tu sa naša dcéra narodila. Už vždy bude mať v doklade mesto narodenia Humenné. Pre nás vždy Humenné bude perfektne miesto. Boli sme v niekoľkých kluboch aké nikde ne boli tak dobre ako v Humennom. Prečo? Pretože ľudia ktorí tvoria klub, fanúšikovia milujú tento klub. Sme stretli vela skvelých ľudí, priateľov. To nemôže see takto skončiť. Existuje len málo miest na zemi ako Humenné. Z takých miest je potrebné sa starať aj bojovať a nie ničiť. Dúfam že všetko bude v poriadku. Sme z vami.

Miroslav Matta,bývalý hráč a ikona klubu: Týmto chcem vyjadriť podporu VK Chemes Humenné. Klub má meno a rešpekt na Slovensku ako aj v Európe. Je mi cťou, že som mohol byť súčasťou tohto veľkého klubu. Zažil som veľa výhier a prehier, spoznal som veľa fajn ľudí. Našiel veľa kamarátov nielen medzi hráčmi, ale aj medzi divákmi a fanúšikmi. Klub má najlepší Fans, ktorý nám mnohí závidia. Zápasy VK Chemes sú miestom, kde aj v dnešnom uponáhľanom svete sa stretnú kamaráti, porozprávajú a pozrú si naj volejbal na Slovensku. Dúfam, že nájdu spoločnú reč a  Chemes nezmizne z volejbalovej mapy.

Martin Nemec, hral za Chemes, momentálne v Trentine: Nielen, že nás Humenné pekne reprezentovalo v pohárovej Europe za posledne roky, ale aj mne osobne pomohlo v štarte medzi seniormi ked som bol v mládežnickom veku. Je mi veľmi lúto, čo sa stalo. Pevne verím, že sa všetky nezhody vyriešia, ego pôjde bokom a ludia, ktorí sú za to zodpovední, vzniknutú situáciu vyriešia...

Marian Mosorjak,bývalý hráč Chemesu: ako bývalý hráč Humenného, vyjadrujem svoju plnú podporu za zachovanie volejbalu v meste Humenné. Prajem si, aby táto dlhoročná volejbalová bašta nezmizla z volejbalovej mapy a aby všetci zainteresovaní a kompetentní našli schodné riešenie, ktoré umožní celej organizácií ŠK Chemes Humenné naďalej súperiť o najvyššie méty vo všetkých kategóriách.

Marcel Sivák, bývalý hráč Chemesu: Ako odchovanec a bývalý hráč Chemesu chcem vyjadriť svoju plnú podporu pre zachovanie Športového klubu Chemes Humenné. Je to inštitúcia, ktorá nielen reprezentuje mesto a región, ale prispela k rozvoju slovenského volejbalu a hlavne za tie roky vytvorila kolektív ľudí, ktorým je mesto, ale aj tento šport vzácny, mládeži dava možnost uplatnenia a základ spoločenských hodnot a v neposlednom rade naďalej vytvára v Humennom tú atmosféru hrdosti. Tu ide o viac, ako len sobotnajši zápas!! Zabráňme preto jeho zániku!

Milan Hriňák,bývalý hráč Chemesu: v Humennom som strávil 7 nádherných rokov, na ktoré nezabudnem. Humenskému volejbalu držím palce aj v tejto ťažkej chvíli a dúfam, že mesto dostane rozum a začne si vážiť, čo tam má..

Peter Šomplak,hral za Chemes,momentálne 3.nemecká  liga: Aj keď teraz žijem, pracujem a stále sa venujem môjmu najobľúbenejšiemu športu - volejbalu - mimo Slovenska, nemôžem a ani nechcem tomu uveriť, že VK Chemes, v ktorom som začal svoje prvé dotyky s týmto športom, má v Humennom skončiť. Verím, že zvíťazí rozvaha a zdravý rozum!

Roman Ondrušek,hral za Chemes, bývalý slovenský reprezentant: Aj keď som po odchode z Humenného priebežne vždy sledoval a stále sledujem výsledky, hru i samotné diane v klube, necítim sa byť dostatočne informovaný, aby som dokázal vynášať rozsudky nad mestom, či klubom. Napriek tomu a bez ohľadu na to, na ktorej strane je pravda, s obrovským presvedčením vyjadrujem podporu na zachovanie klubu, ktorý už minimálne v rámci mesta prerástol svoj športový význam a nadobudol význam celospoločenský. Značka VK Chemes Humenné je synonymom serióznej odbornej koncepčnej práce a VÝCHOVY. Mesto ako celok je prvým, kto v širšom meradle profituje z práce klubu. Preto bez ohľadu na to ako, prečo a koho zavinením sa klub dostal na pokraj svojho zániku, je psou povinnosťou zástupcov mesta s plnou vážnosťou riešiť tento stav a spraviť všetko potrebné na jeho odvrátenie. Opak by poukázal buď na ich úplnú nekompetentnosť alebo osobnú zaujatosť. Držím silno palec, nech už o chvíľu predvianočný duch otvorí srdcia všetkých zainteresovaných a zdravý rozum zvíťazí.

Andrej"Boco" Kravárik", toto meno netreba bližšie predstavovať: Humenné bez volejbalu, by bolo ako ryba bez vody. Volejbal v Humennom mal a ešte stále má svoju tradíciu, pevné korene, úroveň, poslanie a v neposlednom rade aj vynikajúce výsledky. Navyše je to stabilná a dlhotrvajúca základňa výborných hráčov, reprezentantov a trénerov. Myslím si, že je v tomto meste športom číslo 1 a ľudia ho milujú. Bola by veľká škoda, keby niečo také zaniklo. Pevne verím, dúfam a želám kompetentným ľudom, aby našli spoločnú reč a problémy vyriešili.

Bratislavský volejbalový klub BVK vyjadruje svoju maximálnu podporu klubu VK Chemes Humenné vo vzniknutej situácii, ako aj každú iniciatívu pre zachovanie volejbalu v klube, ktorý príkladne reprezentuje tento šport nielen na Slovensku ale aj v Európe.Bratislavský volejbalový klub BVK vyjadruje svoju maximálnu podporu klubu VK Chemes Humenné vo vzniknutej situácii, ako aj každú iniciatívu pre zachovanie volejbalu v klube, ktorý príkladne reprezentuje tento šport nielen na Slovensku ale aj v Európe.

Juraj Tomášik,hral za Chemes,momentálne Nové Mesto n/v: Situáciu v Humennom sledujem už dlhšie. Odohral a zažil som tam dve pekné sezony, prvú sezonu ešte s Martinom Nemcom na hosťovaní z VKP a druhú s príchuťou majstrovského titulu v roku 2010. Volejbal v Humennom ma tradíciu a ľudia sa chodia na zápasy baviť, bola by veľká škoda, keby VK Chemes musel zaniknúť. Bola by to veľká škoda nielen pre mesto Humenné, ale aj pre celé volejba- lové Slovensko stratiť taký klub, ktorý šíri dobre meno aj na medzinárodnej úrovni. Mam tam veľa kamarátov a preto držím palce, aby sa dohodli ľudia,ktorí sú zodpovedný za udržanie volejbalu v Humennom...

Martin Pipa, bývalý reprezentačný libero, momentálne trénuje mládež na Myjave: Voláme po zdravšej generácii, po tom, aby deti športovali, nebrali drogy, nesedeli pri počítačoch. Tým, že sa zrušia športové kluby, tomu veľmi nepomožeme. Neviem, čo je všetko za tým, ale viem, že najvernejších a najlepších fanúšikov ma Humenné a to im može zavidieť každý klub. Zázemie, istotu, prácu s mládežou. My na Myjave sa snažíme budovať takéto zázemie, začíname koncepčne pracovať s mládežou a dobre vieme, aké je to všetko zložité. Je chybou zastavovať fungujúci stroj. Skladá sa síce z roznych malých súčiastok, ale fungujú iba spoločne a ked do seba dobre zapadajú! To by si mali uvedomiť ľudia, u ktorých prevládajú osobne, či iné záujmy. Držím palce, aby vyhral zdravý rozum...

Štefan Chrtianský, tréner Hypo Tirol Innsbruck: Verím, že kompetentní ľudia sa už konečne zobudia a pomožu volejbalistom v Humennom... ja to pokladám za ich "povinnosť"pomocť takému klubu, ktorý za posledné roky, ako jediný dokázal tak úspešne reprezentovať mesto Humenné na Slovensku, ale aj v zahraničí! Všetci fanúškovia volejbalu, ako aj funkcionári v Humennom si to zaslúžia!!!  Držím vám všetkým palce a pevne verím, že tento "dôležitý zápas" vyhráte a teším sa na ďalšie zápasy v Humennom, kde som sa ja osobne stále veľmi dobre cítil, aj keď ste nás často potrápili... s pozdravom pre všetkých volejbalistov...

Lukáš Sabol, nahrával za Chemes: Humenné, to nieje len mesto, názov mesta, je to bašta volejbalu, je to skupina ľudí, pre ktorú to nie je len volejbal, len nejaký šport, je to pre nich srdce... Lebo ten, kto vôbec niečo zažil v tomto klube, či už hral, alebo bol a je jeho fanúšik, to pochopí. Ja som tam nejaký ten rok pôsobil a stačilo mi k tomu, že som tam spoznal kopu ludí, ktorí žiju práve tým volejbalom, sú to tzv srdciari a nikdy na to nezabudnem. Preto dúfam, že sa táto situácia vyrieši a tento krásny šport, akým volejbal je, bude naďalej v Humennom pokračovať a robiť tomu mestu meno nielen po Slovensku, ale celej Európe.

Peter Tholt, hral za Chemes, teraz tréner Slávie Svidník, píše v mene klubu: V minulosti som hrával v Humennom tri roky, bol som pri prvom titule a zažil aj gymnázium i športovú halu. Fanklub, hráči, mesto Humenné či ľudia, ktorí majú volejbal radi, si ho zaslúžia na najvyššej úrovni, ale určite nesmie trpieť mládež za rozhodnutia dospelých. Dnes je tento veľkoklub v kríze a od nás zo Svidníka má plnú podporu. Držte sa.

Michal Petráš,odchovanec Chemesu,hrajúci v Trenčíne a reprezentácii: Humenné bez volejbalu, je ako Real bez futbalu, je ťažké tomu uveriť žeby sa vôbec niečo také malo skončiť v tomto meste, ktoré reprezentuje nielen na Slovensku, ale aj celkovo v Európe, kde už dosiahlo úspechy, je to jeden z klubov, ktorý má dlhšie už nejakú úroveň, zánik klubu by mal katastrofálne následky, či už pre mužov, alebo pre mládežnické kategórie, na ktoré by to malo určite zlý dopad, podľa mňa by malo mesto určite podporiť klub, koniec koncov je to jediný šport, ktorý ľudia v tomto meste milujú.

Daniela Lukáčová,bývalá hráčka Humenného: Chcela by som vyjadriť podporu volejbalu v Humennom. Som bývalá hráčka volejbalového klubu Chemlon Humenné a mojim prvým vážnym trénerom bol Janko Grosiar. Tento krásny šport hrávam dodnes a naozaj mi trhá srdce, že v mojom rodnom meste idú rušiť to, čo prinieslo mestu meno nie len v rámci republiky, ale aj Európy. Prečo musia mocenské ciele vyhrávať nad zdravým rozumom? Verím, že v Humennom volejbal nepadne na kolená.

Konštantín Ondrušek,otec Romana: Aj keď nie som obyvateľom Humenného, pochádzam z Bardejova, nedá mi aby som sa nevyjadril k situácii okolo volejbalu vo vašom meste. Dal som základy niektorým hráčom, ktorí u vás mohli naplno rozvinúť svoj talent, keďže u nás sme žiaľbohu nedokázali vytvoriť také podmienky, ako u vás. Preto považujem vaše mesto tak trochu aj za moje mesto. Doteraz chodím na zápasy autom 100 km k vám a 100 km naspäť, aby som sa nadýchal tej vašej elektrizujúcej volejbalovej atmosféry, ktorej nikdy nemám dosť a ktorú závidím najmenej tisícke vašich spoluobyvateľov-fanúšikov. Humenné poznám už dostatočne dlho, aby som mohol skonštatovať, že kvalita úrovne života ľudí v HE v poslednej dobe klesá. Tento môj dojem potvrdil aj dotazník o úrovne kvality života 100-vky slovenských miest, keď mesto HE kleslo do poslednej desiatky. To o niečom svedčí, darmo rozpráva p. Vaľová o opaku. Je veľmi zlé, keď ješitnosť, hádavičnosť, tvrdohlavosť, urazenosť, či závisť víťazia nad zdravým rozumom. Tiež som pracoval v mestskom zastupiteľstve, poznám to žiaľbohu aj z práce u nás.

Zlikvidovaním extraligového volejbalu v HE príde o kultúrno-športový zážitok 1000 - 1200 obyvateľov mesta, tiež platcov daní, ktorí sa na tieto zápasy tešili, postretali známych, pokecali. Obmedzenci to asi nevedia pochopiť. Takže úroveň kvality života pôjde ešte nižšie, ostane Panelák a papuče. A možno v pozadí sú vplyvní ľudia z iných oblastí športu, ktorí závidia, keď napr. na volejbal chodí viac ľudí ako inde. Veď budúcnosť to ukáže. Poznám to z nášho mesta, keď futbal a hokej zlikvidovali už takmer všetky športy. To len tak na okraj o špinavostiach v týchto športoch ani netreba rozprávať, preto radšej pomlčím.
Ale späť k volejbalu: tiež som veľmi sklamaný z reakcie p. Halandu, ktorý pardón, možno len zatiaľ, zaujal polohu mrtvého chrobáka. Už sme prišli o VKP, Unicef, prídeme aj o Humenné? Ani nehovorím o výchove mládeže. Čo bude riadiť? Treba niečo robiť!
Všetkým ľuďom zo zdravým rozumom v Humennom, ale aj na Slovensku držím palce. Je hrozné keď páni Grosiar, či Rehuš namiesto toho aby od mesta dostali medaile za rozvoj športu, výchovu mládeže, atď sú osočovaní od ľudí, ktorí im nesiahajú ani po kolená.

Petra Rendková, koordinátor AZU pre Trenčín (národného projektu MŠVVaŠ SR) a milovník hry so žlto-modrou loptou: Šport dáva ľudom priateľstvá, šport ponúka ľudom nádej, šport prináša ľuďom radosť. Preto by sa malo považovať za trestný čin, keď niekomu chcete zobrať to, čo ho robí šťastným. A myslím si, že nie som jediná, ktorá bude pociťovať smútok, keby volejbal v Humennom zanikol. Nedovoľme preto, aby nám niekto zobral to, čo nám toľko krát vyčarilo úsmev na tvári. Nato naozaj nemá nikto nárok...

Erik Digaňa,bývalý hráč Chemesu,momentálne VKPU Prešov: Je mi ľúto, že sa dnes nemožem zúčastniť a priamo podporiť volejbal v Humennom.Dnes je čas nielen rozprávať,ale ukázať ľudom, mestu, Slovensku, čo je volejbal,ako sa fandí a zažiť atmosféru, ktorá je jedinečná.Verím,že nie naposledy.Nevidím do problémov, ale dúfam,že volejbal v Humennom neskončí nikdy.Všetci rozprávajú, ako treba športovať,aká je mládež a treba s tým niečo urobťt.. Je to celosvetový problém a zrazu niekto chce ukončiť šport číslo 1 v meste? Aby chlapci a dievčatá stratili svoje vzory a prestali športovať a radšej išli na cigu a pivko namiesto tréningu? Aby výchova talentov,ktorých prešlo humenským volejbalom nespočet, nebola? To je otázka na kompetentných, tu už nejde o to,že Humenné,humenský volejbal reprezentuje mesto,Slovenskú republiku ani že vychováva talenty, ale dava zmysel,poriadok,disciplínu a výchovu deťom,možnost stretnúť starých známych na kultúrnom podujatí, ktoré volejbal v Humennom je.Mne osobne volejbal a humenskí tréneri udali cestu a chcem sa stať učiteľom,trénerom volejbalu a vychovávať deti, zlepšovať im životy. A to nepôjde, ak budú takto zanikať kluby, nech už je tam čokolvek, treba nielen podporu mesta, ale aj štátu.Osobne dúfam, že sa najvyšší dohodnú,teda ak im záleží na budúcnosti deti,ľudí mesta, lebo možme byť len ďalšie malé mesto na východe a nie už bašta volejbalu.

Richard Vukovič, bývalý mládežnícky hráč Chemesu, volejbalový komentátor internetovej športovej televízie HUSTE: Veľa sa povedalo o histórii klubu, mládeži, o vedení a o meste. Aj o tom, ako ťažko a dlho sa budovala značka klubu, ktorý prezentuje slovenský šport i v zahraničí. Mohol by som písať aj o tom, čo dal klub mne. Nebudem, lebo si myslím, že tí, ktorým tieto slová majú niečo naznačiť, ich nepočujú. Naopak, počujú ich tí, ktorí to vedia a ktorí sa aktívne podieľajú na zachovaní klubu. Vám, drahí priatelia, vyjadrujem svoju úprimnú podporu a poklonu. Verím, že práve Vaša súdržnosť, bude to, čo spojí tie dve strany, bez ktorých sa humenský volejbal nezaobíde. Snáď tá nezmyselnosť, ktorá sa má udiať sa napokon nestane. Robíte, čo sa dá a ja verím, že vďaka Vám klub nezanikne!

Majka Turčíková,bývalá hráčka Chemesu: Z tejto situácie som zhrozená tak ako drvivá väčšina Humenčanov. Ako bývala hráčka Chemesu chcem vyjadriť svoju plnú podporu. Aj napriek odchodu z Humenného naďalej sledujem úžasné výkony našich chlapcov. Verím tomu že spoločnými silami sa z tejto nepríjemnej situacie dostaneme a že mesto dostane rozum a uvedomí si akou mierou volejbalový klub Chemes Humenné reprezentuje samotné mesto na Slovensku i vo svete a nezvitazi politika nad športom.

Igor Porvazník,slovenský a medzinárodný rozhodca: V Humennom som odpískal mnoho dobrých zápasov v búrlivej atmosfére,či to bolo v telocvični gymnázia, alebo v novučičkej, nádhernej športovej hale. Volejbal do Humenného patrí.

Preto držím palce hráčom, trénerom, fanúšikom a zároveň vyzývam k múdrosti a nadhľadu kompetentných na oboch stranách. Verím, že humenský volejbal nám všetkým bude robiť radosť celé ďalšie roky, že v tomto meste aj z dnešných škôlkarov vyrastú skvelí volejbalisti a že sa na výbornom volejbale vo výbornej športovej kulise budeme stretávať mnoho desaťročí.

Boris Demeter,bývalý reprezentant,momentálne hrajúci v Komárne, pracovník SOV, majiteľ upratovacej firmy, dedič mnohých lesov SR: Aj keď VK Chemes je dlhodobým súperom a rivalom klubov, kde som pôsobil,vyjadrujem moju podporu k zachovaniu extraligy a pokračovaniu Humenského volejbalu v takých podmienkach,aby dokázal dosahovať prinajmenšom také výsledky,aké doteraz. Volejbal je lacnejšia forma propagácie a reprezentácie mesta ako futbal, resp. hokej a preto verím, že obe strany nájdu spoločnú reč a prinajmenšom pristupia k rozumnému kompromisu.Držim palce

Dr.Vladimír Hančík: Vážený pán Grosiar, riaditeľ VK Chemes Humenné, dovoľte mi za celú ženskú Sláviu UK a EU Bratislava Vás pozdraviť a podporiť. To čo sa deje u Vás pre neochotu mestských poslancov sa skoro nedá ani uveriť. Sme svedkami, že všade v športe sú problémy spojené s financovaním športu, zvlášť vo volejbale, ktorý nemá podporu ani v TV a  médiách. Vždy sme Vám závideli Vašu podporu od fanúšikov ich zanietenie, ale aj podporu mesta. To na rozdiel od macošskej Bratislavy, ktorá kašle na kluby okrem hokeju a futbalu. Je pre nás nepochopi- teľné, že  sa Vám teraz obracajú chrbtom.  Klubu, ktorý veľa dokázal, ktorý má  podporu ľudí a výborne reprezentoval mesto a slovenský volejbal. Vy ste sa cieľavedomou prácou za ostatné roky po VKP stali baštou mužského volejbalu. Obdivovali sme výsledky, ktoré ste v extralige, MEVZE  a európskom pohári dosahovali. Zvlášť preto, že vieme aké náročné bolo pre Vás neustále cestovanie na veľké vzdialenosti za súpermi, najmä v MEVZE a Európskom pohári. My ako klub, ktorý v ženskom volejbale dosiahol pekné úspechy, vieme, koľko námahy driny, obetavosti a manažovania to stojí, aby sa udržal na špici slovenského volejbalu, a zároveň sa staral aj o výchovu mládeže. Vy ste to za ostatné roky dokázali a je nám preto nesmierne ľúto, že máte takéto problémy. 

Nevzdajte to. Bojujte za udržanie humenského volejbalu, akokoľvek je to ťažké. Máte za sebou veľa priaznivcov aj slovenských klubov ktorý Vám fandia. Nemôže už ďalší mužský volejbalový klub padnúť. Za ostatné desaťročie ich bolo už dosť. A v tomto úsilí Vás musí podporiť najmä SVF a médiá. Ja za celý klub Vám prajem vyriešenie problémov, lebo to, čo žiadate od mesta, sa vôbec nedá porovnať s hodnotou, ktorú ste pre mesto vytvorili!
Slávia Vám drží palce a pozdravuje. Dr.Vladimír Hančík, prezident klubu.

   

Situáciu v Humennom mapoval Drahoš

Drahos s Gejzom24.11.2014 - Jeden z vášnivých fanúšikov volejbalistov Chemesu Humenné, ktorý vidí do vecí.
Drahoš bude exluzívne pre web mapovať turbulentnú situáciu na východe republiky. Volejbal v Humennom je na pokraji priepasti. Či bude pád, alebo sa to tam otočí v záchranu, nám Drahoš pomôže sledovať. Držíme palce.

Pondelok 8.12. - budeme hrať na Spiši. Chemes sa presúva do Spišskej Novej Vsi.

Nedeľa 7.12. - potvrdené zo všetkých strán. Humenné skončilo

Sobota 6.12. Mikuláš - mám informácie, že je koniec.

Piatok 5.12.2014 - ticho

Štvrtok 4.12.2014 - ticho

Streda 3.12.2014
Vyjadrenie mesta,alebo primátorky alebo niekoho,kto to prostredníctvom správy dal na verejnost
https://www.nasehumenne.sk/spravy/sport/1245-stanovisko-mesta-k-volejbalu-odmietame-zneuzivanie-sportu-na-politicke-ciele

Čítať celý článok
   

Stránka 3 z 5

<<ZačiatokDozadu12345DopreduKoniec>>