Fórum
Vitajte, návštevník
Užívateľské meno: Heslo: Pamätať si ma

Vekové kategórie
(1 online) (1) návštevník

TÉMA: Vekové kategórie

Vekové kategórie 15 rokov #4694

• sklenka
  • ( Administrátor )
  • Administrator
Ak máte k problému čo povedať tak píšte sem prosím. Nerozumiem prečo sa na Slovensku všetko rieši potichu, potajomky, alebo len v malom kruhu ľudí. Pri pive, mailom, sms a pod. Predsa ak niečo mám na srdci čo mi vadí, niečo čo kritizujem tak to riešim otvorene a hlavne nie anonymne.
Posledná úprava: 15 rokov Autor: .

Re: Vekové kategórie 15 rokov #4695

• palanio
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
napisal som tento list klubom:

Zdravím...

Rád by som oslovil volejbalové kluby a zistil názor ohľadom posunutia vekovej hranice pre mládežnícke súťaže od budúcej sezóny (2011/2012).

Úradná správa SVF - č. 9 - súťažný ročník 2009/10 z 20.4.2010

1, Oznamy zložiek SVF :
1.1.:  Správna rada SVF na podklade doporučenia Rady mládeže schválila úpravu vekových kategórii mládeže s účinnosťou od súťažného obdobia 2011/12 so zaradením hráčov do kategórií žiackych, kadetských a juniorských s dátumom narodenia od 1.7. v príslušnom roku. 

Posunutie vekovej kategórie má vraj zabrániť znevýhodneniu malých klubov v prípade odchodu žiaka na strednú/vysokú školu. V súčasnom systéme môžu štartovať v žiackej súťaži aj žiaci v prvom ročníku strednej školy. Škola však nemusí byť v blízkosti pôvodného klubu a tak hráč/ka bude musieť odísť hrať do iného.
S pohľadu reprezentačných družstiev má priniesť skoršie zapojenie hráčov do juniorských súťaží(???). Z tohto pohľadu je to ale zbytočné, lebo ak klub má juniorskú súťaž tak tam môže posunúť hráča/ku bez ohľadu na dátum narodenia. Kvalita sa rozhodnutím určite nezvýši.

V našom klube sa venujeme prevažne mládeži. Máme športové triedy a v nich samozrejme deti ktoré sa venujú volejbalu. Nie všetky deti z jednej triedy sú však narodené do 1.7. v príslušnom ročníku. Je možné, že na budúcu sezónu už nebude môcť hrať žiak deviateho ročníka za žiakov. Bude starší a v športovej triede bude iba trénovať. Ten hráč pritom môže byť ale vhodný pre potreby SOP Trenčín či Nitra ale sezónu bude musieť stáť.  Náš klub má iba družstvo žiakov a nemá juniorov rovnako ako iné malé kluby ktoré mali byť touto úpravou zvýhodnené. Nakoniec však možno z výhody bude nevýhoda. Súčasný stav pravdepodobne nieje ideálny ale vo všeobecnosti asi jediným vyhovujúci. Možno dáva malým klubom menšie šance uspieť, ale na druhú stranu nediskriminuje deti ktoré sa chcú volejbalu venovať. Možno je medzi nimi aj potenciálny budúci reprezentant SR.

Do štartu budúcej sezóny je ešte čas. Ak sa nájde všeobecná podpora tak dúfam, že sa bude dať rozhodnutie Rady mládeže ešte zmeniť. Rád by som Vás poprosil o Váš názor. Rád by som vedel čo z Vášho pohľadu prinesie nový model.

Pavel Novota
Tel.: 0309 128 065
Tréner TJ Strojár Malacky

PS: Všetky adresy nemám a preto ak poznáte trénerov/kluby vo svojich oblastiach tak prosím o preposlanie.

Prosim o vyjadrenie. Kazdy nazor moze byt dolezity....

Re: Vekové kategórie 15 rokov #4703

• zvedavec1
  • ( Užívateľ )
  • Junior Boarder
Ahojte priatelia, možno aj preto je sem ťažšie písať, lebo sa to zmenilo na fórum fanúšikov - východniarov. Hádam by bolo dobré urobiť pre nich osobitnú sekciu. Takto sa človeku prestane chcieť prehrýzať cez ich príspevky, aby sa dostal aj k niečomu inému. Tým samozrejme nechcem nikomu nič vyčítať a už vôbec nie zatvárať ústa! Bodaj by takýchto nadšencov mal každý klub a v každom športe! A k "našej" veci: vlani nám oznámili túto zmenu a my všetci sme to ignorovali, pretože sprostosti sa majú ignorovať! Neprináša to nič nové, už to tu bolo a vo volejbalovom hnutí je treba riešiť úplne iné problémy. Chýbajú peniaze, chýbajú tréneri, chýbajú hráčky (hráči). Len si pozrite tabuľky chlapčenských súťaží! Hlavne, že hráme midi-volejbal. Odvážia sa páni zo SVF zverejniť, koľko neregistrovaných hráčov-čiek je v tomto čase ešte v súťaži midi-volejbalu?! Lebo to malo priniesť nových. Ako aj mini-volejbal. Lenže to boli a sú len Potemkinovské dediny. Všetky súťaže hrajú tie isté, v kluboch trénované a hrajúce dievčatá a chlapci. Aké sú vlastne naše motívy? Myslím trénerov, hráčov, rodičov? Sú tie isté, ako vedenia SVF? Asi sotva. Inak by sa zaoberali inými, skutočnými, problémami! A hlavne by konečne prestali tie nekonečné direktívy! Kto im vlastne dal taký patent na rozum, že sa s nikým neradia, len "rozkezujú"? Pred dvomi rokmi na konferencii SKV SVF mi pán Halanda povedal, že prečo mu neverím. Odpovedal som, že prečo by som mu mal veriť, keď ohľadom midi-volejbalu prišiel iba s ideológiou a žiadnymi faktami. Dnes vidím, že som mal dôvod neveriť mu! Som proti tejto zmene vekových kategórií a som pripravený podporiť každého, kto ešte nestratil súdnosť, rozvahu, vytrvalosť, nadšenie, skrátka každého "blázna", ktorý ochudobňuje seba, svoju rodinu, ohrozuje svoje zdravie v mene akýchsi imaginárnych cieľov. Lebo skutočné a správne ciele sú predsa určené SVF!
P.S. 9. a 10.4. končíme súťaže v kategóriách K a J. Nepostúpime na MSlovenska. Poradia "múdri", ako udržať v tréningu ďalšie prakticky 3 mesiace tieto hráčky!
P.S. Musím končiť, lebo ma šľak trafí!
Ján Odzgan - tréner junioriek VK Krupina

Re: Vekové kategórie 15 rokov #4704

• husar
  • ( Administrátor )
  • Administrator
Pán Odzgan, som rád, že sa vraciate. Humenčane, Svidničania, Prešovčania forum spestruju. Velmi spestruju. S nimi sa nemusite hadat. Ale diskutujte s nimi. S tými, s ktorými sa nedá, to nie su vychodniari. S tými sa osobne  stretavate prave na konferencii.
Vychodniarske nicky - mnohych poznam osobne, hoci su anonymní, dokonca sa nickmi aj oslovujeme a mozem Vam povedat, ze volejbal miluju. Anonym na fore je ok. Citite ??? Oni miluju svoje kluby, hracov, trenerov, funkcionarov a my musime už len dúfať, aby mali tú moc, nedať mandát svojmu prezidentovi klubu, aby dal hlas na konferencii Halandovi. Ten nastavil  stanovy tej bandy tak, ako boli volakedy nastavene v Santiagu, Madride, Ríme, Berlíne. Staci mu pozvat na konferenciu stádo, dat mu do igelitky pero, kalendar, malú Mikasku pre vnučku, dobrý obed - cestovne a bude vládnuť 32 rokov. ..... myslím, si, že delegáciu na najbližšiu konferenciu už nedostanete. Husár
Posledná úprava: 15 rokov Autor: .

Re: Vekové kategórie 15 rokov #4706

• ladislav
  • ( Užívateľ )
  • Fresh Boarder
Dobrý deň,
asi tak v roku 2002 som aj s trénerom Bernáthom inicioval zmenu v kategóriách na 1.1.???? Vychádzali sme pritom hlavne z potrieb reprezentačných družstiev,ktoré sa tvoria ročníkovo a aj z poznatkov,ako to funguje v iných európskych krajinách. Reprezentačná rada to odobrila a fungovalo to 9 rokov. Preto teraz tomuto "spätnému" kroku nerozumiem. Načo sa vracať k niečomu (to je jedno,či to bude po 1.9., 1.7. alebo nejako inak), čo nemá žiadny logický význam a bude to vyhovovať iba malej menšine volejbalovej rodiny?
Popeláš Laďo - VTC Pezinok
P.S.:my sa prispôsobime, no DIKTATÚRA sa nám nepáči. Pri úbytku počtu športujúcich volejbalistov a volejbalových družstiev v súťažiach, by sa skôr malo klubom vychádzať v ústrety a pýtať sa ich na ich názor a nie niečo direktívne nariaďovať.

Re: Vekové kategórie 15 rokov #4707

• explaya2
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
Husar - chcel by som sa opytat. Ako skuseny(sam sebou pochvaleny),okrem  ineho, funkcionar, preco na tu volebnu konferenciu nejdete kandidovat za prezidenta SVF? Kedze tolka nenavist, rozdielne nazory, priority, myslienky.....Urobte teda nieco zo slov.volejbalom!

Re: Vekové kategórie 15 rokov #4708

• husar
  • ( Administrátor )
  • Administrator
nenavisti ani gram

Re: Vekové kategórie 15 rokov #4709

• zvedavec1
  • ( Užívateľ )
  • Junior Boarder
Dobrý deň, teraz som dočítal prepis rozhovoru s funkcionárom X zo SVF s pánom Novotom. Vraj SCF dáva peniaze, 400 tisíc EUR do klubov. Prosím presnú štatistiku! Vraj je do mini a midi maxu zapojených 4 až 5 tisíc detí a to má byť iná zásobáreň volejbalistov! Kde sú? Ktoré dieťa už dnes hrá za školu volejbal a nie je v niektorom klube? To mi niekto chce povedať, že je možné naučiť volejbal za 45 minút raz za čas, keďže ich musia učiť aj iné športy. Kde a kedy trénujú tieto neregistrované deti? Mne minule kamarát, zberateľ sci-fi literatúry povedal, že prakticky už nevychádza, lebo realita je sci-fi. SVF vydáva vedecko-populárno-manipulatívne informácie! Bol som práve na obede, ale určite mi nie je zle z neho! A čo takto skúsiť vekové kategórie podľa rozhodnutia jednotlivých klubov. To je podľa mňa dobrý nápad. Tam, kde nie je problém riešiť fajčiace a nadávajúce deti môžu hrať od 1.1. Tam, kde nevedia tieto problémy riešiť, nech od 1.7. a tam, kde nie je ani jedno z uvedeného, nech hrajú od 1.4. Symboliku prvého apríla hádam vysvetľovať netreba!

Re: Vekové kategórie 15 rokov #4710

• echo
  • ( Užívateľ )
  • Expert Boarder
Husár - ...nenávisti ani gram... a čo teda také keď nie nenávisť? si kvalitou lepší človek ako tí tebou spomenutí vagabundi? tejto úvahe je ale ozaj ťažko uveriť... na základe čoho ale tak uvažuješ?  kde sa možno dozvedieť o tvojej zmysluplnej práci? ak by som mal dať za pravdu tomu čo čítam a počúvam, tak s tým výrazom máš aj ty dosť spoločných rysov a to ťa osobne nepoznám. no ale vieš reči sú reči ty sa samozrejme od tých vagabundov a stáda určite separuješ, to znamená že si asi kvalitatívne iný človek a preto sa pripájam k explaye. HUSÁR UROB NIEČO SO SLOVENSKÝM VOLEJBALOM!!! KANDIDUJ ZA PREZIDENTA SVF!!!!!!! ty si ale asi taký šibal tam radšej rypneš, tu podpichneš ale prečo to robíš? načo nezmyselne podnecuješ pána Odzgana, a podobných ľudí ktorí len podľa teba milujú volejbal. či tých zlých čo chodia na konferenciu je viac ako tých milujúcich? tak niekde je chyba.  jasne nám predostri tvoju ideu ako by to ten volejbal na Slovensku mal vyzírac. o vagabundoch, diletantoch, stádach, totalitných praktikách, sperme:) a iných hovadinách už nemusíš z teho sa nigdo nenají to som si už prečítal a asi nie iba ja veď znaš reči sú reči ... daj napríklad na túto tému ale tak aby to bolo aj v myšlienkovej osnove napríklad aj s pánom Odzganom a ďalšími milujúcimi volejbal bo prezident by mal mať vačšinu ta ne? teda o vekových kategóriách. alebo skús na tému midivolejbalu, ja ani neviem že sa to na slovensku hrá, no podľa pána Odzgana to je ďaľším negatívom pre volejbal detí. Husár daj tvoj názor, konferencia sa asi blíži je čas na kortešačky ECHO

Re: Vekové kategórie 15 rokov #4711

• zvedavec1
  • ( Užívateľ )
  • Junior Boarder
Chcem len požiadať prispievateľa ECHO, aby nepoužíval skutočné mená, keďže sám vystupuje len pod nickom. A tie máme aj my. A som úplne konzistentný. Nepotrebujem podnecovateľa. Podnecujú ma spôsoby SVF. A vyťahovať na človeka čokoľvek a pritom byť skrytý za nickom nie je veru bohvieaké hrdinstvo. Tým, že dávame do "pľacu" okrem názorov aj mená, očakávame konštruktívnu diskusiu, nie urážky. Tí, ktorí nás poznajú, či už osobne, alebo názorovo, si tým ušetria písanie. Naše mená symbolizujú naše postoje. Urážky odpútajú pozornosť. Ak je však toto cieľom, tak v poriadku. Verím, že sa minie účinkom. A proti gustu žiadny dišputát! Nechcem poúčať, ale treba si naštudovať pravidlá midi volejbalu. Treba si pozrieť ciele, ktoré tým mali byť dosiahnuté. A bolo by treba vidieť aj výsledky. Lenže tie nie sú zhodné s cieľmi ani ako súčasť veľmi veľkej tolerancie. Limitou je totiž chybná idea. Zo zlých predpokladov sa málokedy podarí dospieť k správnemu výsledku. A potom sa na malej midi sieti stretnú hráčky z družstva MŽ, SŽ,K a aj J. A to preto, že tam vekom môžu byť. A že sú už vo veku MŽ v juniorskom družstve je preto, že detí je čím ďalej viac a viac (alebo menej a menej?).

Re: Vekové kategórie 15 rokov #4712

• husar
  • ( Administrátor )
  • Administrator
echo ty klameš, ešte aj ked si anonym

Re: Vekové kategórie 15 rokov #4713

• Fans Chemes
  • ( Užívateľ )
  • Platinum Boarder
Echo:vylož karty na stol..

Re: Vekové kategórie 15 rokov #4719

• evapodhorna
  • ( Užívateľ )
  • Fresh Boarder
Stanovisko nášho klubu k tejto téme:

Dobrý deň pán Novota,

Predovšetkým Vám chceme poďakovať za Vašu iniciatívu k zmene vekových kategórii mládeže schválenú SVF
Od začiatku jej schválenia SR na základe návrhu RM SVF sme so zmenou nesúhlasili. Pozastavili sme sa aj nad tým, ako je možné, že bez nejakého prieskumu názorov klubov  na zmenu kategórii a to predovšetkým od mládežníckych družstiev, členovia SR (najmä dvoch...) takúto zmenu navrhnú na schválenie SR SVF.
To po prvé z pohľadu principiálneho.

Po druhé,  naše argumenty pre ponechanie súčasných vekových kategórii a teda podporu Vášho stanoviska:
Náš klub okrem družstiev seniorských (extraliga, 1.liga) sa veľmi výrazne venuje mládeži. Sme jeden z tých mála klubov, ktorý má vybudovanú obidve zložky – mládežnícku a seniorsku a plynulý prechod dievčat z mládeže do kategórie dospelých. Preto nás táto problematika veľmi zaujíma.   
Naše nesúhlasné stanovisko po odbornej stránke spracovala naše vedúca trénerka mládeže Mgr. Podhorná a vychádza z nasledovného:

Zmena navrhovaných vekových kategórií (po 1.7.) určite nebude prínosom pre rozšírenie členskej základne klubov, ako aj celkovej členskej základne SVF.
Po minulej  zmene, ktorá sa uskutočnila na návrh SVF z dôvodu zjednotenia jednotlivých vekových ročníkov na 1.1. daného roka, kvôli reprezentačným ročníkom priniesla svoj prínos. Hlavne v tom, že sa v žiackej a kadetskej kategórii hráčom predĺžil ich volejbalový vývoj a tým sa zvýšil aj počet odohraných
stretnutí a zároveň sa zvýšila aj kvalita všetkých mládežníckych kategórií.

Teraz táto pripravovaná zmena, navrhnutá Radou mládeže SVF  chce mladým volejbalistom (kám) ubrať počet odohraných zápasov vo svojej vekovej
kategórii, ktorých je aj tak málo (viď súťaže BA kraj) a tak zbytočne  urýchliť ich volejbalový vývoj..

V tých kluboch, kde sú vybudované obe zložky (mládežnícka a seniorska) prinesie pripravovaná zmena veľký úbytok detí  všetkých vekových kategóriách, najmä v žiackej a kadetskej
Kategórii. Sme toho názoru, že postup do vyššej kategórie by mal byť opodstatnený výberom (selekciou) hráčov, čo v realite vychádza pri dobre vybudovanej
mládeži cca. 1 - 3 hráčov (ky), ktorí postúpia do vyššej kategórie. Pri tejto novej navrhovanej zmene to vychádza tak, že ak posunieme tých 1 - 3 hráčov (ky),
ktorí si to výkonnostne zaslúžia do vyššej kategórie, tak ostatných cca. 12 hráčov  buď skončí s volejbalom alebo nám neostane klubu nič iné, len postaviť
ďalšie kadetské družstvo. Napríklad v prípade nášho klubu by išlo už o 3 družstvo ( v bratislavskom kraji hrá kadetskú súťaž (Bilíková, Slávia UK A, B a teraz
by bolo aj C). No aký to má význam ? Kvalita tohto družstva bude slabá, tým aj samotná súťaž, čo je demotivujúce tak pre hráčky, ako aj trénerov.
Ak by ostali ešte v kategórii v žiačok, by  mohli v pohode hrať o rok dlhšie, odohrali by viacej zápasov a boli by lepšie pripravené na prechod do vyššej kategórie
a samotný výber (selekcia) by bola kvalitnejšia. Nehovoriac, že ak títo mladí hráči (ky) skončia s volejbalom, tak klub príde nielen  o finančné prostriedky, lebo
nebudú mať kde hrať.
Posúvať hráčov do vyššej kategórie len z milosti (len aby sme ich udržali dlhšie pri volejbale) alebo kvôli peniazom, ktoré sa vyberajú od rodičov za tréningy považujeme voči nim za neférové, zavádzajúce a pre trénerov zo športového hľadiska demotivujúca a zbytočná práca.

Naše stanovisko je rozhodne proti pripravovanej zmene ! 
Oceňujeme stanovisko všetkých klubov, ktoré sa vyjadrujú proti zmene vekových kategórií.

Dr.Vladimír Hančík          a    Mgr. Eva Podhorná
prezident VK Slávia UK          vedúca trénerka mládeže klubu

Re: Vekové kategórie 15 rokov #4720

• explaya2
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
Echo ty klames??  To je vsetko co viete napisat ?? Ved co ine sa dalo cakat...A v jednom som sa mylil, Fico mal gule a kandidoval, vyhral,
no a samozrejme dodr... a rozkradol co sa dalo!

Re: Vekové kategórie 15 rokov #4721

• palanio
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
Nehnevajte sa ale očakávam názory, pripomienky a vyjadrenia ohľadom témy. Osočovanie a podpichovanie nikam nevedie. To môžete robiť aj niekde inde...