Fórum
Vitajte, návštevník
Užívateľské meno: Heslo: Pamätať si ma

Vekové kategórie
(1 online) (1) návštevník

TÉMA: Vekové kategórie

Re: Vekové kategórie 15 rokov #4722

• palanio
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
Momentálne sa tieto kluby vyjadrili za zachovanie súčasného systému rozdelenia vekových kategórií:

VK Žiar nad Hronom – Alena Bieliková
VK Tvrdošín – Marian Mika
VK Doprastav Bratislava – Marek Rojko
VK Hydrex Hriňová – Marián Beňo
OSK VO Hlinik nad Hronom – Kuko
VK ZK IMA Bratislava – Tatiana Balacenková
SVK Bíliková – Pavol Bílik
VK Krupina – Ján Odzgan
Slávia UK Bratislava – Vladimir Hančík
ŠK ŽU Žilina – Dalibor Andrisík
SPS Myjava – Rastislav Šimko
VKP Bratislava – Ivan Husár
VK Chemes Humenné – Ján Grosiar
TJ Novoť – Štefan Veselovský
TJ Slávia TU Zvolen – Marek Rojík
MVK Detva – Schmidt František
MŠK Vranov nad Topľou – Andrej Krišanda
VK INA Skalica – Roman Špaček
VK Spartak Komárno – Ľudovít Jobbágy
VK Nové Mesto nad Váhom – Peter Riecky
VK Šaca – Miro Andrassy
AVK Magnezit Revúca – Maroš Kumi
VTC Pezinok – Ladislav Popeláš

Pre zavedenie nového systému sa vyslovili tieto kluby:

ŠK ŽU Žilina – Vladimír Labdavský – súkromný názor (klub je za zachovanie - Dalibor Andrisík)
TJ Stavbár Prievidza – Jozef Ugróczy
TJ Mladosť Považská Bystrica – Anna Tomkovičová

Re: Vekové kategórie 15 rokov #4723

• manitari
  • ( Užívateľ )
  • Fresh Boarder
zatial 23-3 za zachovanie stareho systemu.    len tak aby rec nestala

Re: Vekové kategórie 15 rokov #4724

• palanio
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
24-3

Samozrejme aj Strojar Malacky

Re: Vekové kategórie 15 rokov #4725

• palanio
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
25-3

VŠK Púchov - Váša Luďek, Ján Kováčik

Re: Vekové kategórie 15 rokov #4726

Slávia VK PU MIRAD Prešov sa určite tiež pridá...  :)len,či to pomôže nejako

Re: Vekové kategórie 15 rokov #4727

• echo
  • ( Užívateľ )
  • Expert Boarder

Chcem len požiadať prispievateľa ECHO, aby nepoužíval skutočné mená, keďže sám vystupuje len pod nickom. A tie máme aj my. A som úplne konzistentný. Nepotrebujem podnecovateľa. Podnecujú ma spôsoby SVF. A vyťahovať na človeka čokoľvek a pritom byť skrytý za nickom nie je veru bohvieaké hrdinstvo. Tým, že dávame do "pľacu" okrem názorov aj mená, očakávame konštruktívnu diskusiu, nie urážky. Tí, ktorí nás poznajú, či už osobne, alebo názorovo, si tým ušetria písanie. Naše mená symbolizujú naše postoje. Urážky odpútajú pozornosť. Ak je však toto cieľom, tak v poriadku. Verím, že sa minie účinkom. A proti gustu žiadny dišputát! Nechcem poúčať, ale treba si naštudovať pravidlá midi volejbalu. Treba si pozrieť ciele, ktoré tým mali byť dosiahnuté. A bolo by treba vidieť aj výsledky. Lenže tie nie sú zhodné s cieľmi ani ako súčasť veľmi veľkej tolerancie. Limitou je totiž chybná idea. Zo zlých predpokladov sa málokedy podarí dospieť k správnemu výsledku. A potom sa na malej midi sieti stretnú hráčky z družstva MŽ, SŽ,K a aj J. A to preto, že tam vekom môžu byť. A že sú už vo veku MŽ v juniorskom družstve je preto, že detí je čím ďalej viac a viac (alebo menej a menej?).

zvedavec1. veľmi pekne si to v tomto príspevku zhodnotil. je to tak ako som už napísal. global moderátor si nedáva servítku pred ústa, vyťahuje na ľudí čokoľvek a to len preto lebo jeho slová sú len ťažko overiteľné. ale to len na ľudí na ktorých vraj nemá gram nenávisti až je podivné odkiaľ to ten global moderátor všetko vie. či on náhodou nie je agent provokatér ALE!  čo je dôležité neschováva sa za nick! takže je to skutočný hrdina!!!   zvedavec1 akceptujem tvoju výzvu a snažil som si preštudovať pravidlá midivolejbalu cez linky som sa k nim dostal. neviem ale čo si tou poznámkou mal na mysli? klikal som však ďalej a zistil som pár nepresností v tvojom príspevku. ako sa podľa tvojho tvrdenia v midivolejbale môžu stretnúť v jednom zápase deti od kategórie mladších žiakov až po juniorov? vypísané kategórie pre túto sezónu sú pre sž od 1.1.95 a pre midivolebal 95-98 nno neviem... jediná logická odpoveď by mohla byť len v tom, že v kluboch je veľa talentovaných detí a ony už hrajú aj za juniorov. no ale čo s tým má midivolejbal? na stránke ktorú zverejňuje mš-sr neslobodno písať linky:( sú uverejnené prihlásené zš do súťaže. no neviem neviem či tie dediny čo tam boli majú aj registrovaných klubových hráčov tak ak to tvrdíš. je ale fakt že tam boli aj zš kde by tam tí registrovaní kluboví byť mohli. no určite to ale neni tak tragicky zavádzajúce ako si to naznačoval s tou chybnou ideou. a že nízka sieť? zvedavec1 opäť som hľadal bo ja žiakov v hlave nenosím. podľa tvojho preceňovania tých žiackych talentov hrajúcich za juniorov na tej smiešne nízkej midi sieti by mali staršie žiačky protestovať. bo ak zdroj z linku neklame tak bavia na tej istej sieti ako extraligové baby a to 224cm. alebo použijem tak ako ty vetný zvrat. že by to te extraligistky mali napísať sťažnosť na fivb? bo bavia na sieti ako staršie žiačky to by malo byť predsa pod ich úroveň a fivb bude podľa takejto logiky zodpovedná za úpadok volejbalu na slovensku:) . zvedavec1 dal si do pľacu  názor a ja som sa snažil byť kokrétny držiac sa overiteľných faktov, čo tu iní hrdinovia nepovažujú za prirodzené. nikoho som neurážal takže by som ani pozornosť nemal odpútať. zvedavec1 mať názor a dať do "pľacu" aj meno ešte neznamená mať aj pravdu a kompetenciu ktorá dáva právo hodnotiť  kto koho môže oslovovať menom či nie. ja to ale cez to všetko akceptujem zvedavec1. palanio prepáč chceš tu riešiť iné veci ale podľa zoznamu čo si zverejnil už nie je čo riešiť v tejto téme. vec je jasná dúfam že aj pre tých na svf ak im to má kto povedať. o jednom by som z teho zoznamu ale vedel. budú voľbyyyy! treba posunúť volejbal vpred!!! ECHO

Re: Vekové kategórie 15 rokov #4728

• palanio
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
26-3

ŠVK Tatran Banská Bystrica - Zdenka Famfulíková

Re: Vekové kategórie 15 rokov #4729

• zvedavec1
  • ( Užívateľ )
  • Junior Boarder
Echo, trochu sa v tej tvojej rétorike strácam, tak sa skúsim držať len overiteľných faktov:
2.1 VÝŠKA SIETE
2.1.1 Sieť je umiestnená zvislo nad osou stredovej čiary. Výška siete pre mladších
žiakov je 2,24 m, pre mladšie žiačky 2,10 m. (1.3.3) (Pravidlá midivolejbalu).
Písal som, že koľko je teraz detí, okrem registrovaných, v súťaži midivolejbalu. Pozrieš si na svf.sk tabuľku midi_d_8  a zistíš, že hrajú spolu ZŠ Krupina Hronského A a B a ZŠ Bzovík. V Krupine je VK. V Bzovíku nie. Lenže žiačky, ktoré hrajú za Bzovík, trénujú a hrajú vo VK Krupina. A jedna z nich napr. aj za juniorky VK Krupina a viaceré aj zo ZŠ Krupina za kadetky. A myslím, že rovnako je to všade inde. A že prečo hrá MŽ za juniorky KA? Pretože v meste nie je vysoké školstvo a po skončení stredných škôl odchádzajú hráčky v juniorskom veku do iných miest. Nie sme v Bratislave. A máme 8 tisíc obyvateľov. Neviem, kde bývaš Echo, ale ak tam máte VK, spýtaj sa ich na ich názory a skúsenosti. Midi aj mini prinieslo možno trochu materiálu do škôl, nejaké tepláky pre učiteľov a viac možností hrať pre trénujúce hráčky. Ale nie nové desiatky až stovky adeptov a nezmenilo to v zásade postoj mládeže k športovaniu.
Píšeš o pravde. Ale o tej sa spísalo toľko kníh a stále nie je jej definícia. Takže neviem, či mám pravdu. Ale určite mám kompetenciu napísať, že ak ja som pre teba pán Odzgan, mal by som vedieť aj tvoje panské meno. A k mojej odbornej kompetencii nech sa vyjadrujú iní. Dávam ti len na zváženie nasledovnú tabuľku:
Objem prípravy a proporcionalita jednotlivých zložiek v jednotlivých ročníkoch
Ročník Športová príprava v
týždni Pomer
kondičná:herná príprava Zápasy
počet hod
(45 min) % počet
5. roč. ZŠ/1. roč. OŠG 6 hod 70:30 20-30
6. roč. ZŠ/2. roč. OŠG 7 hod 60:40 20-30
7. roč. ZŠ/3. roč. OŠG 8 hod 60:40 40-50
8. roč. ZŠ/4. roč. OŠG 9 hod* 50:50 60-80
9. roč. ZŠ/5. roč. OŠG 10 hod* 50:50 90-100
(svf.sk)
Myslíš, že tých 12 zápasov, ktoré odohrajú v rámci midi_d_8 (Krupina a Bzovík), bez tréningových hodín, lebo je jasné, že nie je možné v rámci 2-3 hodín TV v týždni odtrénovať potrebných 6 hod, môže naučiť hrať tak zložitú a technicko-koordinačne náročnú hru?! V jednej nemeckej publikácii som čítal, že pravdepodobne neexistuje frustrujúcejšia hra, ako je 6-kový volejbal pre začiatočníkov. Preto môžem pochopiť snahu zmenšiť ihrisko. V mini volejbale vychádza na hráčku 9, v midi 12,25, v 6-kovom 13,5 m2. Keď zoberieme do úvahy telesnú výšku a rozpätie rúk, ktovie, kde je to ťažšie. Lenže okrem toho je aj: sila, rýchlosť, predvídavosť, koordinácia, sociálne väzby, osobnostné predpoklady a ešte kadečo iné. Tak ako sa rozhodovať? Ja tvrdím, že v dialógu. Nie v direktíve, alebo mlčaní, ako už niekoľko dní predvádza SVF. Skóre zatiaľ jasne v neprospech zmeny vekových kategórií. S kým to teda pred tými dvomi rokmi konzultovali. A ani o midivolejbale neprebehla žiadna diskusia.
Možno píšem dlho, ale ja sa prípravou a súvislosťami s volejbalom zaoberám každý deň. A takých sú nás (aj v iných športoch) stovky. Preto nemáme radi anonymitu. Preto viac nebudem odpovedať na žiadny príspevok bez skutočného mena diskutujúceho. Bolo to dosť kompetentné?  >

Re: Vekové kategórie 15 rokov #4730

• palanio
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
27-3

VK Iskra Hnúšťa - Štefan Majeský

Re: Vekové kategórie 15 rokov #4731

• palanio
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
29-3

VK Ekonóm SPU Nitra - Mária Andová