myslím si, že sa práve kvôli tomu kacírskemu podtónu boja, ale ja verím, že Amíci si to osvoja. Oni sú nositeľmi progresu, lebo sú free. Stretol som sa aj s názorom, že MOV nepustí viac ľudí volejbalu na OH, ale nič by sa nezmenilo. 12 by ostalo.
Chce to ešte jednu zmenu, okolo ktorej sa furt točia, prešľapy a siete. ochrana hráča. Chce to pod sieťou dve čiary. 40 cm od seba (20 na jednu stranu a 20 na druhú. Ihrisko by sa "zmenšilo" na 8,80 a prešľap by sa posudzoval ako na podaní, resp. pri útoku z 3M.
Špičkou sa dotkneš súperovej čiary a je prešľap. Žiadne priemety, prsty, ruky, nohy, kolená, ramená, hlavy, obmedzovanie súpera - veď ani divá sviňa tomu nerozumie. Divák? Často ani pískači. Prečo by mal jeden prešľap byť hodnotený inak ako druhý. stredná by sa zmazala a dve by sa domaľovali. za facku. V halách. kde je basket, hádzaná florbal, by ostala aj stredná - a tie dve by sa urobili inou farbou, alebo by sa kľudne dávali páskami.
A ešte jednu pecku na koniec - povoliť podanie nohou - prečo by mala akurát tu byť zakázaná. Malým deťom by to pomohlo, servis dať nedokážu, ale nohou by to asi dali. No a čo. Ja v tréningu bežne kopem, lebo nasimulujem pre libera rôzne krátke, dlhé, plachtiace, rotované gebuziny. Samozrejme, ak by prišla do strediska mládeže kontrola z Junáckej, tak by ma (nás) upálili. A ľud by sa bavil. Koľko konzervatívcov z publika reve na hráčov, či nevie podať. Čo celý týždeň trénujú. No tak slabé povahy by kopali a ak vedia, tak by nekazili. Samozrejme ženy by nekopali, lebo sú drevené, ale pozri priame kopy kanárikových žien do kelu. Šťastné a veselé