Fórum
Vitajte, návštevník
Užívateľské meno: Heslo: Pamätať si ma

Volejbal sa mi prestava pacit
(1 online) (1) návštevník
  • Strana:
  • 1
  • 2

TÉMA: Volejbal sa mi prestava pacit

Volejbal sa mi prestava pacit 16 rokov, 10 mesiacov #3022

• kozlik
  • ( Administrátor )
  • Administrator
co hovorite na toto:
IDNES/clanok z MS volejbalovych klubov:
"Mezinárodní volejbalová federace FIVB testovala na turnaji nové pravidlo, jehož záměrem je prodloužit rozehry. První útok každého mužstva musí být veden zpoza třímetrové čáry."

Re: Volejbal sa mi prestava pacit 16 rokov, 10 mesiacov #3023

• Sisa9
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
mne uz to pride, ze v zaujme zrychlenia hry si budeme o chvilu volejbalovu loptu kotulat popod siet, alebo kazdy druhy bude hrat s paskou cez oci  :-[

Re: Volejbal sa mi prestava pacit 16 rokov, 10 mesiacov #3024

• palanio
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
Úžasné pravidlo... Možno sa dožijeme aj toho, že sa bude hrať aj s dopadom, loptu budeme smieť odrážať len jednou rukou, podanie bude môcť letieť iba 70km/hod... Práve teraz dorastá generácia čo sa jej vštepovali nové pravidlá už od malička. Ešte poriadne nepoznáme dopad nových pravidiel na hru a už tu máme ďalšie vylepšenia. Potom prídu zase ďalšie. Prečo ale? Volejbal je málo atraktívny. Asi preto. Malo by sa ale asi niečo zjednodušiť, nie pridávať prekážky. Možno by stačilo zdvihnúť sieťku na 265cm.

Re: Volejbal sa mi prestava pacit 16 rokov, 10 mesiacov #3035

• hejhalllo
  • ( Užívateľ )
  • Platinum Boarder
VOLEJBALOVÝ BOOM - GOLDEN FORMULA

Treba sa zamyslieť nad tým prečo volejbal v poslednom období zažil a zažíva taký veľký boom celosvetovo a v nektorých krajinách sa stal doslova a dopísmena náboženstvom. Môžu za viaceré činitele, pričom tým najdôležitejším bola podľa mňa zmena pravidiel, ktorá volejbal urobila rýchlejším, dynamickejším, plným zvratov a výrazne ho zatraktívnila ako hru. Taktiež zlepšenie športového vybavenia (lopty, obuv, umelé povrchy) prispeli výrazne k jeho zrýchleniu. A my ideme teraz volejbal "spomaľovať"? Podľa mňa to nieje pre jeho ďalší rozvoj dobré, pretože volejbal aký si pamätáme povedzme spred 20 rokov a dnešný moderný volejbal majú veľa odlišností a dokonca si dovolím tvrdiť že sú to "dva rozdielne športy". Zmena pravidiel ktorá zatraktívnila volejbal, priniesla so sebou určite aj negatíva. Hlavným je asi to že začalo vo zvýšenej miere dochádzať ku kontaktom so súpermi, a výmeny ktoré sa zvykli "ťahať" sa stali nekompromisnými, tvrdšími a výrazne kratšími. O volejbale som stále počúval tvrdenia, že sa jedná o "najčistejší kolektívny šport" poprípade že je to "hra inteligentov" Dovolím si tvrdiť že súčasný volejbal už do bodky nenapĺňa tieto tvrdenia ale má k nim stále blízko. Ale aj napriek tomu by som už nechcel aby sa volejbal spomalil, zjemnil, predĺžil. Pravidlo golden formula sa mi javí ako vec ktorá jednak predĺži výmeny (aj to je podľa mňa otázne či sa tak stane), ale na druhej strane volejbal príde o to čo ho robí v súčastnosti moderným a dynamicky sa rozvýjajúcim športovím odvetvím. Pretože pre nás, čo sme "vyrastali" na "modernom volejbale" aj keď pamätáme aj "starý volejbal" je volejbal atraktívny taký aký je a v žiadnom prípade by sme nechceli aby sa spomalil.

Re: Volejbal sa mi prestava pacit 16 rokov, 10 mesiacov #3037

• explaya2
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
Hejhalllo:  Pekne si to napisal...az som prekvapeny  :

Re: Volejbal sa mi prestava pacit 16 rokov, 10 mesiacov #3041

• hejhalllo
  • ( Užívateľ )
  • Platinum Boarder
explaya2: preco si prekvapeny???

Re: Volejbal sa mi prestava pacit 16 rokov, 10 mesiacov #3045

• explaya2
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
Len preto, lebo nie vzdy to tak mozem napisat...

Re: Volejbal sa mi prestava pacit 16 rokov, 10 mesiacov #3047

• hejhalllo
  • ( Užívateľ )
  • Platinum Boarder
Hmmmmm....

Re: Volejbal sa mi prestava pacit 16 rokov, 10 mesiacov #3080

• Sisa9
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
dufam, ze zvitazi zdravy rozum a Golden formula upadne do zabudnutia...urcite by to volejbalu uskodilo...to mohlo napadnut len niekoho od stola, kto aktivne hral, by to urcite nenavrhol

Re: Volejbal sa mi prestava pacit 16 rokov, 10 mesiacov #3081

• hejhalllo
  • ( Užívateľ )
  • Platinum Boarder
Sisa vies koho to napadlo???? Sefovia na FIVB su pani priemerneho veku 50+. Vsetci ak boli aktivni hraci, tak hravali volejbal pred 20timi rokmi za inej epochy. Ked odsuhlasili zmenu pravidiel, nemali ani sajn akou obrovskou zmenou volejbal prejde,  a teraz odstupom casu zistili ze volejbalu v dnesnej podobe nerozumeju... To co bolo v minulej epocho podcenovane, zanedbavane sa teraz stalo najdolezitejsimi hernymi cinnostami...

Re: Volejbal sa mi prestava pacit 16 rokov, 10 mesiacov #3082

• explaya2
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
Ze volejbalu v dnesnej podobe nerozumeju by som netvrdil...
Verim, ze to pravidlo neschvalia, nepodareny pokus na majstrovstvach
klubov im snad otvoril oci.

Re: Volejbal sa mi prestava pacit 16 rokov, 10 mesiacov #3085

• hejhalllo
  • ( Užívateľ )
  • Platinum Boarder
Explaya2: Podla mna nerozumeju a ani nemozu rozumiet (len aby si niekto nemyslel ze ich podcenujem alebo urazam to boze chran to je len moj nazor)... a vies preco??? Len si vezmi na porovnanie napriklad u trenerov ake uspechy dosahuju treneri co su rocniky 45-50 a ake mladsie rocniky 60-mozno az 70 a to nemyslim len uspechy na vrcholovej urovni ale trebars aj pri praci s mladezou... A mozno ze som to aj zle interpretoval ze uspechy skor mam namysli celkovo ako vyzera ich praca... Ale to je tak v kazdom sporte ktory presiel vyraznymi zmenami ci uz pravidiel alebo vystroja (a vo volejbale sa podla mna udialo aj jedno aj druhe)...

A ESTE JEDNU VEC SOM ZABUDOL PODLA MOJHO NAZORU Z GENERACIE HRACOV, KTORI PRAVE KONCIA ALEBO UZ SKONCILI SA VYKRYSTALIZUJE ZOPAR MODERNYCH TRENEROV SVETOVEJ EXTRATRIEDY ...

Re: Volejbal sa mi prestava pacit 16 rokov, 10 mesiacov #3107

• FedEx
  • ( Užívateľ )
  • Expert Boarder
tak ako k tomu pravidlu asi tolko ze: volejbal je dynamicka hra a v sucasnosti aj velmi rychla.. ale su aj rychlejsie sporty, napr. tenis, kde sa uz casto stava, ze hrac pride na podanie a gem vyhra za dve minuty ked poda styri esa a super si ani necuchne k lopte.. kto nema rad moderny rychly volejbal, nech sa zaujima o futbal a ine sporty... tiez neviem k comu by viedlo zvysenie sieti.. ludia tiez maju nejake limity a clovek nebude skakat dva metre a ani ludia sa nebudu rodit o 10 rokov 230 centimetrovi v kazdej nemocnici...  netreba sa unahlovat, pretoze hraci uz o moc vyssi nebudu a ani skakt nebudu viac... bude to stale tak ako doteraz a preto aj pravidla by mali ostat rovnake...

Re: Volejbal sa mi prestava pacit 16 rokov, 10 mesiacov #3109

• hejhalllo
  • ( Užívateľ )
  • Platinum Boarder
Fedex: Mas pravdu zvysenie siete by nebolo k nicomu... Lebo volejbal nieje iba hra pre 2m chlapov... v sucastnom volejbale aj nizsi hrac moze byt skvelym volejbalistom...

Re: Volejbal sa mi prestava pacit 16 rokov, 10 mesiacov #3116

• FedEx
  • ( Užívateľ )
  • Expert Boarder
len blokari a diagonalni hraci musia byt vysoki, ostatni nemusia, sice by bolo dobre keby boli, ale nemusia
  • Strana:
  • 1
  • 2