Fórum
Vitajte, návštevník
Užívateľské meno: Heslo: Pamätať si ma

Nehráme Svetovú Ligu....prečo?
(1 online) (1) návštevník
  • Strana:
  • 1

TÉMA: Nehráme Svetovú Ligu....prečo?

Nehráme Svetovú Ligu....prečo? 13 rokov #5747

• Sushi
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
Oficiálnym dôvodom, ktorý SVF prezentovala na svojom webe bolo, že šéf Portugalskej federácie sa kamaráti s prezidentom FIVB.
Slovensku je v rebríčku FIVB na 26. mieste, spolu s Alžírskom.Portugalsko je 36. Ak malo SVF záujem, mali to dostať. Robíme kvalifikácie, muži hrajú pravidelne ME, EL.
V 2007 Portugalsko prezentovalo návrhy na volejbal v školách, Slovensko nie www.fivb.org/EN/Programmes/SchoolVolleyb...resentedMaterial.asp

Poďme ale k výsledkom :

Portugalsko muži :
2001 - 13. miesto v Svetovej lige
2002 - 13. miesto v Svetovej Lige
2002 - 8.miesto na MS v Argentíne
2003 - 13. miesto v Svetovej Lige
2004 - 12. miesto v Svetovej Lige
2005 - 5. miesto v Svetovej Lige
2006 - 13. miesto v Svetovej Lige
2007 - 2. miesto Európska liga
2009 - 3. miesto Európska liga
2010 - 1. miesto Európska liga
2011 - 14. miesto v Svetovej Lige
2012 - 16. miesto v Svetovej lige

Slovensko muži :
nenašla som ucelený prehľad, tak len to čo si pamätám, 2011 5. miesto na ME, 2x 1. miesto v Euróspkej lige, 2012 4. miesto v Európskej lige... ale čo si pamätám, je nejaký zvláštny zápas v Kanade, kde sme ako víťaz EL hrali baráž s Kanadou o Svetovú ligu. Vyhrali sme prvý zápas...3:0, 3:1? Potom si len pamätám nejaké nezhody, nejaké odchody a neuveriteľná prehra. Prišli sme o Svetovú ligu...

Prečo podľa Vás nehrá Slovensko Svetovú Ligu? Bolo by to len vyhodené peniaze? Od reprezentantov viem, že by ju hrať chceli, je to prestíž a keby sa hrala, do repre by prišli najlepší.

Re: Nehráme Svetovú Ligu....prečo? 13 rokov #5748

• ekrazitko
  • ( Užívateľ )
  • Senior Boarder
prvý zápas sme v Kanade vyhrali 3:1, druhy prehrali 0:3. Postup Kanada. Už vtedy sa hovorilo, že keby sme aj postúpili bol by problém s financiami. Všetci chceli, ale Svetová liga stojí nemalé peniaze - predpísaná úroveň ubytovania, rozhodcovia, cesty do ameriky a pod.
Niet pochýb, že by sa úroveň zdvihla, ale som dosť na pochybách, či by sa našli dostatočné finančné zdroje.

Re: Nehráme Svetovú Ligu....prečo? 13 rokov #5749

• Sushi
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
áno, hovorilo sa vtedy, že by bolo lepšie prehrať...možno bol aj taký pokyn...FIVB si to asi pamätá, preto keď zrazu SVF chce hrať Svetovú Ligu, tak ju dá FIVB radšej niekomu, kto ju hráva dlhé roky a je spoľahlivý...Portugalsko

Re: Nehráme Svetovú Ligu....prečo? 13 rokov #5750

• ekrazitko
  • ( Užívateľ )
  • Senior Boarder
dobre, ale keď nehralo Portugalsko, namiesto neho hral niekto iný, ktorého teraz vyhodia pretože sa vracia protežované Portugalsko.
O pokyne hovoríš ty, podľa mňa hráči žiaden pokyn prehrať nedostali.

Re: Nehráme Svetovú Ligu....prečo? 13 rokov #5754

• Volejbal fans
  • ( Užívateľ )
  • Senior Boarder
Robíme opäť z komára somára? Tieto konšpiračné teórie absolútne neznášam, otvorene poviem, som rád, že nehráme svetovú ligu. Sú s tým spojené obrovské (!) náklady a pochybujem, že by to niekto utiahol. Potom by sa možno celý slovenský volejbal vydal na cestu VTB (hŕbŕ, veľké veci, veľké reči a ......

Re: Nehráme Svetovú Ligu....prečo? 13 rokov #5756

• Sushi
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
A myslíte si, že keď SVF deklarovala, že tento rok ju hrať chce, že našla peniaze?

Re: Nehráme Svetovú Ligu....prečo? 13 rokov #5758

• Volejbal fans
  • ( Užívateľ )
  • Senior Boarder
Osobne si myslim, ze nenasla... Mozno mala federacia nieco slubene, ale ako vieme, sluby sa slubuju, blazni sa raduju V tejtp chvili, a financnej situacii, by to bola cesta do zahuby

Re: Nehráme Svetovú Ligu....prečo? 13 rokov #5759

• Mastrangelo
  • ( Užívateľ )
  • Senior Boarder
Ja neviem ci osoba pod menom Sushi je normalna, ale asi ťažko. Tvrdiť ze niekto dostal pokyn prehrať v Kanade môže len psychicky zdevastovany, frustrovany jedinec, ktorý našiel zmysel v živote v nekoncepcnom a nezmyselnom vypisovani na fóra. Načo by sa potom podľa Slovensko prihlasovalo do svetovej ligy, načo by investovalo do organizácie FF EL v Košiciach, načo by vyhadzovalo prachy na cestu do Kanady. Dáva vam to nejaky zmysel? Po druhé: prehrať s kanadou u nich doma je podľa vas obrovská senzacia? Máte poňatia o sile Kanady? Dávate ich na úroveň Madagaskaru? Videli ste vôbec niekedy v živote svetový volejbal? Pochybujem. Sushi odporúčam: choďte sa liečiť. Myslím to úplne vazne
Posledná úprava: 13 rokov Autor: Mastrangelo.

Re: Nehráme Svetovú Ligu....prečo? 13 rokov #5760

• Mastrangelo
  • ( Užívateľ )
  • Senior Boarder
A podotazka: aké "nejake nezhody, nejake odchody" ? Nepamätám si nic take... Niekto po prvom zápase v Kanade odišiel? Ci? Prišiel pre neho Columbus ci ako to bolo?

Re: Nehráme Svetovú Ligu....prečo? 13 rokov #5763

• Sushi
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
Neopätujem Ti Tvoju agresivitu. Tak som nepochopila, čo naznačil ekrazítko, ktorý povedal, že sa vtedy hovorilo, že by nebolo dobré, aby sa prehralo. Tak som to pochopila, že možno bol pokyn...napísala som možno. Čo sa tu do mňa navážaš? Ja sa len pýtam, či máme hrať SL , alebo nie.
Vyhrať EL je super, treba sa snažiť, lebo je to reklama, je to možnosť nalákať partnera...a to, že sa odtiaľ ide do baráže o SL , aj keď na to ten štát nemá, je nutné zlo. Ale ešte stále sa dá prehrať. Čo je na tom zlé? Keď nato nemáš, prehráš...predsa za nezahrabeš do dlhov. A peniaze na cestu do Kanady? No, ale tam sme museli ísť...to by teda FIVB nebola nadšená, keby sme povedali, že síce sme EL vyhrali , ale nejdeme...Ale veď možno to tak nebolo...Aj keby bolo, stále je rozumnejšie prehrať, ako mať dlhy, takže ok , že prehrali...ale prečo sa teraz niekto rozčuľuje, že Portugalsko ide hrať Svetovú Ligu a my nie?
A nebude si klamať, už sa raz v histórii Slovenskej volejbalovej repre mužov stalo, že sa urobilo všetko, aby sa nepostúpilo, lebo na to neboli peniaze. Pár chlapcov odvtedy neprišlo do repre...MS...

Re: Nehráme Svetovú Ligu....prečo? 13 rokov #5766

• hejhalllo
  • ( Užívateľ )
  • Platinum Boarder
Luigi: tak dobre ako blokuješ aj píšeš A svetovú ligu nehráme preto lebo sme Slovensko... Kedy už konečne pochopíme že smradlaví Portugalčania sú viac ako my lebo majú cesty (berte ma s rezervou)

Re: Nehráme Svetovú Ligu....prečo? 13 rokov #5768

• Sushi
  • ( Užívateľ )
  • Gold Boarder
Rada by som ešte dodala, že zhodou okolností SVF malo v ten rok sľúbené peniaze na SL, ak by sa postúpilo...čo je skvelé, klobúk dole...

"Vyhrali sme prvý zápas...3:0, 3:1? Potom si len pamätám nejaké nezhody, nejaké odchody a neuveriteľná prehra. Prišli sme o Svetovú ligu..."

Sopko tuším dostal nejakú kožnú vyrážku, jednoducho ochorel, nezháňala sa letenka domov?

Tréner Zanini mal spor s jedným z hráčov, ktorý tam bol. Nebudem menovať. Ak ste Mastrangelo z okolia SVF tak viete o koho ide, ak nie, nebudem Vám to vešať na nos...takže som odpovedala na Vašu otázku odchodov a nezhôd.

Nie, nezdá sa mi prehra s Kanadou taká senzácia. Odpoveď, na ďalšiu Vašu otázku...ale zdalo sa mi, že vtedy sme na ňu mali aj bez Michaloviča, Ondrušeka a Sopka...

Základná otázka ale ostala...hrať, alebo nehrať?
Posledná úprava: 13 rokov Autor: Sushi.

Re: Nehráme Svetovú Ligu....prečo? 13 rokov #5776

• analfabet
  • ( Užívateľ )
  • Fresh Boarder
svetovú ligu nehráme, lebo na to nemáme. to je všetko, netreba za tým hľadať nič viac
  • Strana:
  • 1