Kritériá pre prijatie uchádzača:
- vyhovujúce výsledky talentovej skúšky zo všeobecného pohybového testu - hodnotí sa stupnicou 1 - 4, pričom výsledná známka 4 znamená nevyhovel talentovej skúške,
- vyhovujúce výsledky talentovej skúšky zo špeciálneho pohybového testu - hodnotí sa stupnicou 1 - 3, pričom výsledná známka 3 znamená nevyhovel talentovej skúške,
- v prípade, ak majú viacerí uchádzači rovnaký súčet bodov zo špeciálneho a všeobecného testu, rozhodujúci pre výber je výsledok špeciálneho testu - úroveň dominantnej pohybovej schopnosti,
- psychologický test - hodnotí psychológ vyjadrením vyhovujúci alebo nevyhovujúci,
- vyhovujúci prospech, dávajúci predpoklady pre zvládnutie gymnaziálneho štúdia,
- pri športových hrách - futbal, hokej, hádzaná, volejbal sa pri výbere zohľadňuje aj hráčsky post,
- bezchybný zdravotný stav hodnotený telovýchovným lekárom (nie všeobecným alebo detským lekárom) a s vyjadrením - schopný alebo neschopný, ktoré uchádzač odovzdá v deň talentových skúšok pri prezentácii,
- hodnotenie telesných predpokladov uchádzača pre šport – volejbal, atletika, kanoistika - hodnotí tréner - vyjadrením vyhovujúci alebo nevyhovujúci.
No to som aj ja našiel... len čo sú to vyhovujúce výsledky???? Bolo by dobré vedieť za čo má 1,2,... nehnevaj sa, ale toto je všeobecné a nič mi to nehovorí....