Fórum
Vitajte, návštevník
Užívateľské meno: Heslo: Pamätať si ma

Hágy
(1 online) (1) návštevník
  • Strana:
  • 1

TÉMA: Hágy

Hágy 18 rokov, 9 mesiacov #14

• husar
  • ( Administrátor )
  • Administrator
prečo už nie je turnaj ?

Re: Hágy 18 rokov, 4 mesiacov #222

• borgi
  • ( Užívateľ )
  • Fresh Boarder
lebo Demeter vsetko stiahol do Dolneho Kubina

Re: Hágy 18 rokov, 3 mesiacov #273

• Igi
  • ( Užívateľ )
  • Fresh Boarder
Ahojte. Nie je celkom jednoduche dat odpoved na otazku, preco sa na Hagoch uz dva roky nehral turnaj, ktory svojou historiou a niekdajsimi rozmermi patril k tym naj v Europe. Aj preto som rad, ze tu tato otazka od moderatora padla, pretoze patrim k tym, pre ktorych bol tento turnaj srdcovkou uz od utleho detstva a vlastne nebyt tohoto turnaja, dne by som urcite neposobil vo vrcholovom volejbale.
Zjednodusene by sa dalo povedat - neprisli druzstva. Zlozitejsie je uz dat odpoved na otazku, preco tie druzstva, ktore k nam chodili roky prestali chodit. To, ze "sovietsku" enklavu stiahol Tibor Demeter do Kubina je pravda. Skoda len, ze siahol aj na druhy augustovy tyzden, ktory patril Hagom a mozno mal ostat nedotknutelnym. Ale to boli len zenske druzstva z Ukrajiny, Ruska ci Bieloruska. K nam vsak prestali chodit aj nase - slovenske druzstva, muzske aj zenske....
Pokusil som sa na tuto otazku ziskat odpovede aj od dnes renomovanych trenerov, funkcionarov, ktori si na Hagovskej antuke drali kolena v hadam najslavnejsej ere Hagovskeho turnaja. Ani po debatach s nimi neviem dospiet ku konecnemu resume.
Dovodov moze byt viac :
- cely volejbal sa hra v halach, tak nie je dovod pripravovat sa vonku...
- Tatry su vo vseobecnosti drahe (to  je pravda, zijem tu pomaly 34 rokov) a tak je drahy aj cely turnaj
- hra sa malo stretnuti ( vzdy sme sa snazili postavit system tak, aby kazdy odohral aspon 7 stretnuti - 14 - 21 setov)
- nevyspytatelnost pocasia ( vsetci mame v zivej pamati rocnik, ktory sme hrali dva dni na rozlohe skoro 100 km od L. Hradku po Kezmarok, ja osobne som dva dni stravil viac v aute ako na ihriskach )

Dnes je asi skoda plakat, ze tento turnaj ma taky dlhy oddychovy cas. Navyse, ked si minuly rok vybrala oddychovy cas aj Dubova...Skor skusme spolocne porozmyslat, ci sme schopni volejbal do tychto dvoch miest v lete vratit so vsetkym tym leskom, ktory volejbalovym turnajom na antuke kedysi patril. Rad si tu precitam vsetky pripomienky a este radsej budem, ked na ich zaklade zacneme pisat dalsiu kapitolu antukoveho volejbalu na Slovensku.

Re: Hágy 18 rokov, 3 mesiacov #276

• Korso
  • ( Užívateľ )
  • Junior Boarder
helou,
musim po tejto strane dat 100% za pravdu pisatelovi predchadzajuceho prispevku. Hlavny problem vidim v nakladoch ale najmä v ucasti druzstiev. Spickovy volejbal sa hra najmä v hale a tak zaujem druzstiev o pripravu na antuke je minimalny. Dubova dala pauzu minuly rok najmä kvoli slabemu zaujmu, ked sa neprihlasili nielen tradicne kluby z ciech (C. Budejovice ci Zlin) ale ani len slovenske kluby neprejavili zaujem. Tu vsak davam za chybu aj nezaujmu zo strany federacie kedze sa v turnaj v dubovej hral aj ako Mastrovstva SR na Antuke...mozno treba o vyzname letnych turnajov na antuke porozmyslat, bola by skoda stratit tieto 2 naj antukove turnaje na slovensku a dufat ze sa v lete na antuke nebude hrat len "o gulas". V cechach nam ukazuju ze antuka ma stale svoje caro ved maju aj turnaje a vedia si zorganizovat aj letnu celostastnu ligu....

Re: Hágy 18 rokov, 2 mesiacov #372

• Dubak
  • ( Užívateľ )
  • Senior Boarder
Tak isto moze za maly zaujem o antukove turnaje beach volejbal. Ja to pozorujem hlavne u nas v NMnV, kde
cez leto vacsina aktivnych hracov dava prednost bicovym turnajom a pritom v nedavnej minulosti sme pravidelne  obiehali antukove turnaje, aj ked je pravda ze hlavne na Morave  . Takze nam co stale mame radi antuku,
neostava nic ine ako absolvovat Hodslavice, Vranov, Drevenice, Piestany ....

Re: Hágy 18 rokov, 2 mesiacov #388

• fapos
  • ( Užívateľ )
  • Fresh Boarder
Dubak ale nie je to len o tom ako si napísal, je to skôr o tradícii antuky, lebo v Čechách a na Morave to stále antukou žije - veď si bol v Dřevjenkách .... a nie len tam

Re: Hágy 18 rokov, 2 mesiacov #389

• fapos
  • ( Užívateľ )
  • Fresh Boarder
P.s. Treba mladým ukázať čaro antuky aby sa im tam chcelo chodiť a v pohode si plácli aj beach aj antuku aj halu
  • Strana:
  • 1