Matchpoint Postrehy - píšete nám

Postrehy

Marcel Sivák z Londýna o vývoji BREXIT

16.1.2018 - požiadali sme Marcela Siváka, bývalého hráča Humennoho a VKP Bratislava, ktorý už dlhšie žije v Londýne, aby sa vyjadril k búrlivej etape BREXITU. Dali sme mu pár otázok.

1) Pravica, čiže modrí, ktorí práve vládnu, sú rozdelení priamo v jadre na tých, ktorí chcú Brexit za každú cenu "no deal is better than a bad deal" a tých, ktorí chcú formu colnej únie, takže nejaký pridružený vzťah k EÚ, no a v neposlednom rade sú v pravici aj takí, ktorí hlasovali za predloženú dohodu.

2) Opozícia - tá je na tom veľmi podobne. Ľavica, čiže červení, chcú brexit, ale za iných podmienok - akých, to nikto presne nevie, alebo chcú ostať v EÚ. Boli aj takí, ktorí hlasovali za Mayovej dohodu, avšak bol ich len veľmi malý počet. 3) Liberáli - tmavo žltí, tí sú jasní (pozn. www - liberáli sú vždy a všade jasní) - stop Brexit, to je ich krédo od začiatku. Spája ich to, že chcú nové voľby a moc a tým ako vidia šancu vyjednávať novú dohodu. Odborná mienka však tvrdí, že ich cieľom by bolo oddialiť 29.marec na iný termín a tak získať dlhší čas na vyjednávanie.

Čítať celý článok
   

Stražay si robí čo chce

29.11.2018 - Komárno

Dnes po viac ako mesiaci sa dohrávalo v extralige mužov stretnutie Komárno - Svidník. Duel sa mal hrať vo štvrtok 18.10., ale Svidník pre zdravotnú nespôsobilosť hráčov hrať nemohol. Klub spod Dukly v ten deň ešte nemal angažovaného maďarského reprezentanta Meszarosa. Prišiel do klubu o pár dní. Komárno sa odvoláva proti postupu súťažnej komisie, že umožnila stretnutie dohrávať, Stražayovi zrejme trochu natieklo do topánok a tak sa chcel rozstrasený blysnúť a oznámil, že túto dohrávku budú hrať Rusnáci bez Maďara. Žiaden predpis to ale nezakazuje. Žiadna vyhláška to však neupravuje. Je to možno voči Komárnu "spravodlivé", Svidník vyhral nakoniec aj bez neho, ale Stražayova tendencia robiť si, čo sa mu zachce, je bezbrehá.
A opäť mu na to ďalší funkcionári prikývli. Znovu zrazili opätky a nik ho neposlal s jeho vyčínaním do prdele, alebo do prednej línie ženy. Stražay je červotoč slovenského volejbalu.

Husár Ivan od Dunaja a Váhu

   

Kalný: Myslím si, že mládež sa vzchopí

15.11.2018 - Trenčín

Pár dní po konferencii SVF o mládeži sme mali zaujímavú poradu na športovom gymnáziu v Trenčíne. Zopár myšlienok k obom podujatiam, pretože transformácia športových gymnázií na športové školy by mala byť pre mladých volejbalistov viac ako zaujímavá.

Čítať celý článok
   

V KHL to už pochopili. Idú divákom v ústrety.

september 2018 - postreh z KHL.

Hokejoví bossovia v Kontinetálnej hokejovej lige konečne pochopili a od tejto sezony zmenili bodovanie v súťaži. 3 - 2 - 1 zmenili na "staré", "voľakedajšie" 2 body za víťazstvo, jeden bod za výhru po predĺžení a nula bodov za prehru.
Ešte vlani bral tím bod za prehru v predĺžení. Argumentovali, že družstvo si za remízu v riadnom hracom čase bodík zaslúži. Argument vedenia KHL je, aby rozdiely v bodoch medzi družstvami v tabuľke boli menšie. Správne. Ústretové k divákovi, hlavne laickému, ten je totiž rovnako dôležitý.

Čítať celý článok
   

Pokrytectvo vo výchove

27.5.2018 - Po ceste z Pienín.

Minulý rok na M SR juniorov v Košiciach prebehla búrlivá diskusia medzi trénermi pri ďalšej trápnej, dobabranej edícii vyhlasovania najlepších hráčov turnaja. Už dlhé roky to bolo to isté, každý (okrem mnou vedených trénerov vo VKP) z trénerov si lobuje za svojho koníka.

Čítať celý článok
   

Deťúrence naše milované

apríl 2018 - ME kadetov v Púchove.

Naše družstvo kadetov hralo v skupine v Púchove. Rusi, Belgičania, Francúzi. 0:9. Bez šance. Ešte nás čakajú Taliani. Tí sú už v semifinále, môžu nastúpiť s druhou šestkou, vyhráme a budeme v nebi. Ale inak sme bez šance. To sa len tak zdalo, že ju máme. NEMÁME. S Ukrajinou vyrovnaná partia.
Družstvo Slovenska má väčšinu hráčov sústredených v stredisku v Trenčíne. Toto družstvo sa pripravuje centralizovane druhý rok. To, že meškáme za Čechmi pravidelne o dva až tri roky prípravy je problém bývalého neschopného športového riaditeľa Mareka Prokeša. Ale to, že nemáme šancu, tkvie aj v tom, že my sme mentálne deťúrence s podbradníčkami na krku.

Čítať celý článok
   

Hlásateľ so zrakom sokola

5.3.2018 - Bol som si s kolegom Fredom v sobotu pozrieť odvetu štvrťfinálového boja o titul na Myjavu. V prvom stretnutí 1/4 finále v Prešove hrala Myjava vraj dobre, síce hladko prehrala, ale duel sľuboval mastenicu. Na Myjave skapal prvoligový futbal, tak ma zaujímala aj skutočnosť, koľko ľudí si to namieri do haly na volejbal. 30 minút pred začiatkom ani kus, ale nakoniec bola návšteva celkom slušná. Volejbal vezmem tentoraz len okrajovo, iba skonštatujem, že mladé družstvo Myjavy hralo veľmi dobre, rukopis tvrdej práce tréenra Šalatu je zrejmý. Myjava viedla 2:0 a 23:20, mohla vyhrať a vrátiť sériu do Prešova.

Čítať celý článok
   

Dr.Hančík k výberu reprezentačného trénera žien

Poznámka  k výberu reprezentačného družstva žien SR.

Ako doterajší člen reprezentačnej rady žien SVF a súčasný člen návrhovej komisie pre výber reprezentačného trénera žien SR chcem vyjadriť stanovisko k výberu reprezentačného trénera žien SR.
Najskôr musím povedať, že v zmysle Stanov SVF, je práve Reprezentačná rada SVF ten orgán, ktorý navrhuje trénera reprezentačného družstva. Predkladá ho na schválenie Správnej rade SVF. Súčasná situácia v SVF je žiaľ taká, že doteraz zo strany SVF neboli kreované nové Reprezentačné rady mužov a žien. Keďže doteraz nebola Správnou radou SVF schválená nová organizačná štruktúra SVF (!), mal teda platiť doterajší stav, že reprezentačného trénera má navrhnúť doterajšia, stále nezrušená reprezentačná rada žien.

Čítať celý článok
   

Stránka 4 z 41

<<ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec>>