Matchpoint AKTUALITY

Aktuality

Challenge cup - Myjava za tri body

Myjava 21. novembra 2017 (TASR) - Volejbalisti TJ Spartak Myjava vstúpili ako prvý slovenský zástupca do pohárovej Európy 2017/2018 víťazne. V utorok zverenci Ľuboslava Šalatu vyhrali v úvodnom zápase 2. kola Challenge Cupu na domácej palubovke nad rakúskym tímom Union Raiffeisen Waldviertel 3:1. Odveta je na programe 28. novembra o 19:00 v Zwettli, Myjave stačí na postup vyhrať dva sety. V prípade, že Waldviertel zvíťazí 3:0, alebo 3:1, rozhodne zlatý set.

1. zápas 2. kola Challenge Cupu 2017/2018:
TJ Spartak Myjava - Union Raiffeisen Waldviertel 3:1 (23, -18, 21, 20)
Zápas trval: 107 minút, rozhodovali: Cvetkovič (Srb.) a Cerrato Gonzalez (Šp.), 450 divákov.
Myjava: Valo 0, Konc 13, Zeman 8, Petráš 24, Ihnát 17, Tarabus 6, libero Patúc (Pokopec 1, Jalovecký 1, Watzka 0)
Waldviertel: Bartoš 2, Boff 6, Keller 6, Gabdullinš 22, Plizga 2, Siwczyk 12, libero Tille (Hahn 0, Peciakowski 0, Berger 3)

Myjava mala prvý set pod kontrolou a udržiavala si náskok troch-štyroch bodov. V koncovke viedla 21:17, hostia ešte záver zdramatizovali a dotiahli sa na bod, ale Spartak už viac nedovolil a úvodné dejstvo vyhral 25:23. Začiatok druhého setu Myjave nevyšiel, prehrávala 0:5 a 2:10. Spartak znižoval a po ese Ihnáta bolo 14:18. Obrat sa už domácim nepodaril a druhý set prehrali 18:25. Zlepšený výkon v závere druhého setu preniesli Myjavčania aj do úvode tretieho, v ktorom viedli 10:4. Domáci tlačili súpera kvalitným podaním a pred koncovkou vyhrávali už 18:10. Hostia sa ešte pokúsili o zvrat, keď znížili na 21:24, ale viac im domáci volejbalisti nedovolili a tretí set získali v pomere 25:21. Myjava pokračovala v dobrom výkone aj vo štvrtok sete, ktorý vyhrala 25:20 a po víťazstve 3:1 si pred odvetou vytvorila dobrú východiskovú pozíciu na postup.

Ľuboslav Šalata, tréner Myjavy: "Sme veľmi radi, že sme dokázali domáce prostredie využiť naplno. Našim cieľom bolo získať tri body, čo sa nám aj podarilo. V prvom sete sa nám darilo plniť náš zámer, teda dostať súpera pod tlak servisom. O víťazstve v úvodnom sete sme síce rozhodli až v závere, ale absolútne zaslúžene. Začiatok druhého setu patril hosťom, k čomu prispeli naše chyby a netaktické riešenia útočných situácií. Súper sa rozohral a zatlačil nás podaním. V treťom a štvrtom sete sme sa však vrátili k dobrému výkonu a zaslúžene sme vyhrali. Nerodilo ľahko, no som rád, že sme uspeli."

   

Kandidát na prezidenta SVF - I.Prieložný

Igor Prieložný

Za grafickú, gramatickú úpravu zodpovedá autor materiálu

   

Kandidát na prezidenta SVF - R.Nemec

Richard Nemec

 

Za grafickú, gramatickú úpravu zodpovedá autor materiálu

   

Halanda sa vzdal kandidatúry

Bratislava 26. októbra 2017 (TASR) – Prezident Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) Ľubor Halanda oznámil, že sťahuje svoju kandidatúru na funkciu šéfa SVF na ďalšie štvorročné obdobie. Voľba nového prezidenta sa uskutoční v nedeľu 3. decembra na Konferencii SVF v Poprade.
      "Rozhodol som sa tak z osobných dôvodov," uviedol Halanda na štvrtkovej tlačovej konferencii v Bratislave. "Slovenskú federáciu som viedol dvanásť dlhých a ťažkých rokov. Zažili sme veľa úspechov, riešili aj veľa problémov. Ako som už spomenul, oslovil ma veľmi dobrý a kvalitný volebný program pána Kraščeniča, s ktorým sa stotožňujem a verím, že osloví aj delegátov konferencie. Z volejbalu však neodchádzam. Práve naopak. Možno budem mať viac času na ďalšie aktivity. Som členom výkonného výboru Slovenského olympijského výboru, viceprezidentom Európskej volejbalovej konfederácia, členom správnej rady a sekretárom športovo-technickej komisie Svetovej volejbalovej federácie. Chcel by som byť v týchto oblastiach nápomocný novému prezidentovi SVF," dodal.
      Do slovenského volejbalu, olympijského športu, mieri výrazná niekoľkoročná finančná injekcia. "Už dlhú dobu sme hľadali strategického marketingového partnera tak, aby sme dokázali pokryť potreby celého volejbalového hnutia, to znamená reprezentácií, klubov a osobitne rozvoj beach volejbalu," informoval Halanda a oznámil: "Na základe úspešného klubového projektu pána Martina Kraščeniča v Nitre, ktorý priniesol výborné výsledky v podobe dvoch titulov majstra Slovenska a víťaza Slovenského pohára a na základe jeho podpory a dobrého mena sa nám podarilo uzavrieť zmluvu o spolupráci s marketingovou agentúrou Media Fresh, s ktorou sme uzavreli dlhodobý kontrakt na 5 rokov. Finančná podpora presahuje ročne sumu 200.000 eur, z toho 100.000 eur je určených na podporu volejbalových klubov."
      Zástupca nového marketingového partnera Roland Osvald k tomu dodal: "Slovenský volejbal považujeme za veľmi rešpektovanú a úspešnú značku, ktorú sa budeme snažiť spolu päť rokov ďalej rozvíjať doma i v zahraničí. Dohodli sme spoluprácu na prvých projektoch." O niektorých z pripravených projektov hovoril viceprezident SVF Tomáš Singer. "Sústredili sme sa na tri základné piliere projektu: reprezentácia a medzinárodné podujatia, extraliga mužov a žien, Slovenský pohár a plážový volejbal. Prvýkrát v histórii slovenského volejbalu príde do klubov jasná finančná čiastka. Každý účastník extraligy mužov a žien dostane na každú sezónu 2000 eur, spolu je to 38.000 eur. Na prémie a umiestenia na 1.-6. mieste a v Slovenskom pohári je vyčlenených 35.000 eur. Každý organizátor mládežníckych majstrovstiev Slovenska obdrží 2000 eur, spolu 18.000 eur. Novinkou sú vlastné interaktívne prenosy extraligových zápasov vo vysokom rozlíšení, vyhlasovanie zápasu mesiaca, najlepšieho hráča a hráčky každého stretnutia. Podarilo sa dokončiť elektronizáciu riadenia súťaží, na čo využívame najmodernejšiu techniku. Pripravujeme projekty pre reprezentáciu a medzinárodné podujatia. Prvým budú ME do 19 rokov v Púchove, ďalej účasť v Lige národov (Svetová liga sa transformovala do tohto názvu) a kvalifikácia na ME 2019 mužov a žien."

   

Kandidát na prezidenta SVF - M.Kraščenič

Volejbal.sk ponúka kandidátom na prezidenta SVF (volby sú prvú decembrovú nedeľu) prezentovať svoje plány, myšlienky, ideály. Každý kto nám pošle materiál - bez komentára ho uverejníme.

Martin Kraščenič

Za grafickú, gramatickú úpravu zodpovedá autor materiálu

   

Týchto my nikdy pod vysokou sieťou neporazíme

6.9.2017 - Novozvolený srbský prezident Alexander Vučič sa vyjadril ohľadom vstupu Srbska do NATO…
My, Srbi nikdy nezabudneme, čo NATO urobilo našej krajine, srbský ľud nezabúda a preto nikdy do NATO nevstupime. Srbsko nie je bohatá krajina, ale hrdá a náš osud bude určovať náš národ... nie EU ani NATO.
Rovnako nikdy nedovolíme, aby bolo Srbsko použité ako nástroj nátlaku proti bratskemu ruskému národu. Srbský národ a ruský národ spoločne bojovali a zomierali celé stáročia, preto nás spája puto najsilnejšie.
Srbsko nikdy nepredá svoju hrdosť ani slobodu za žiadne peniaze ani iné výhody.Nikdy nedovolíme, aby nám Európska únia vnutila falošnú solidar itu ohľadom kvót na imigrantov. My sme nebombardovali ani Sýriu ani iné štáty preto nedovolíme, aby Srbsko ohrozovali hordy utečencov.

Pozn. www: my ich nikdy vo volejbale neporazíme. Nikdy.

Vucic

   

Halandovo obracanie kabáta z roka na rok

30.5.2017 - Prezident SVF ing. Halanda obracia kabát neuveriteľne rýchlo. Minulý rok po jarných stretnutiach na porade Správnej rady (vtedy už nekompetentnej, lebo na pracovnej konferencii SVF v Poprade sa jej členovia vysrali na "čerstvý" zákon o športe, prijatý 1.1.2016 a nenechali sa pospolitým ľudom zvoliť) takto spolu so športovým riaditeľom hodnotili prácu družstva mužov Slovenska vo Svetovej lige

 

 

Zdroj: zápisnica zo zasadnutia SR SVF 4.7.2016

 

www.volejbal.sk

 

   

Začína finále play off

Bratislava 14. apríla 2017 (TASR) - V sobotu odštartujú finálové série mužskej i ženskej extraligy SR vo volejbale. Vyvrcholenie súťaže medzi mužmi obstarajú obhajca titulu VKP Bystrina SPU Nitra a VK Prievidza. Medzi ženami zabojujú o rekordný sedemnásty majstrovský titul v ére samostatnosti hráčky Slávie EU Bratislava, ktorým sa v mestskom derby postaví do cesty 1. Bratislavský volejbalový klub. Čítať celý článok

   

Stránka 6 z 63

<<ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec>>