Reprezentácia Aktuality

Aktuality

Žreb ME mužov

Brusel 16. januára 2019 (TASR) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti budú hrať na ME (12. - 29. septembra) v B-skupine v Belgicku. Okrem domácej reprezentácie sa strenú so Srbskom, Nemeckom, Španielskom a Rakúskom. Rozhodol o tom stredajší žreb v belgickom Bruseli.
Hostiteľmi ME sú okrem Belgicka aj Francúzsko, Slovinsko a Holandsko. Žreb v bruselskom Atómiu určil štyri šesťčlenné skupiny. Slováci, ktorí sa na ME predstavia po siedmy raz v sérii a celkovo jubilejný desiatykrát, figurovali v 3. výkonnostnom koši spoločne s Estóncami, Turkami a Portugalčanmi. Krajiny rozdelili do košov podľa európskeho rebríčka, ktorý bol aktuálny pred štartom kvalifikácie. Pred žrebom bolo jasné, že sa v skupine nemôžu stretnúť finalisti uplynulého európskeho šampionátu Rusko a Nemecko.

Čítať celý článok
   

Pred žrebom ME mužov a žien

12.1.2019

V stredu 16.1.2019 sa budú žrebovať ME mužov a žien 2019
Takéto sú koše mužov. ME od 13.septembra 2019
1. - usporiadatelia - FRA, NED, SLO, BEL
2. - top level: RUS, ITA, POL, SRB
3. - za nimi: BUL, CZE, FIN, GER
4. - tesne za: SLOVENSKO, EST, TUR, ESP,

5. - zbytky: POR, UKR, MNE, GRE

6. - na koniec: BLR, MCD, AUT, ROM

Ženské - od 23.augusta 2019

1. - usporiadatelia - SVK, HUN, POL, TUR
2. - top level: RUS, ITA, NED, SRB
3. - za nimi: BUL, GER, BEL, CRO
4. - tesne za: BLR, AZB, UKR, FRA

5. - zbytky: ROM, ESP, SLO, FIN

6. - na koniec: POR, SUI, GRE, EST

   

Príprava mužov v Rakúsku 2:3, 3:0

Steinbrunn 29. decembra 2018 (TASR) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti prehrali v sobotu v prvom z dvojice prípravných zápasov v Steinbrunne s domácim Rakúskom 2:3. Slováci mohli ísť do vedenia 2:1, ale v treťom sete nevyužili náskok 23:20 a hoci vyrovnali na 2:2, v piatom dejstve ťahali za kratší koniec.
Tréner Andrej Kravárik šetril dvojicu z poľskej ligy, kapitána Emanuela Kohúta a Marcela Luxa, ktorí hrali v piatok vzájomný zápas v lige a k reprezentačnému tímu sa pripojili až v sobotu priamo v Rakúsku. Druhý zápas je v Steinbrunne na programe v nedeľu opäť o 18.00.

Rakúsko - Slovensko 3:2 (23, -18, 26, -22, 11)
Rakúsko: Wohlfahrtstätter 10, Thaller 0, Menner 12, Jurkovics 6, Zass 29, Landfahrer 7, libero Kroiss (Schmiedbauer 0, Tusch 1, M. Berger 0, Grabmüller 4, Murauer 4). Tréner: M. Warm.
Slovensko: Ludha 6, Zaťko 2, Paták 17, Krajčovič 14, Michalovič 9, Kriško 12, liberovia Kubš a Vitko (Jančura 0, Mlynarčík 8, Ihnát 9, Mačuha 0). Tréner: A. Kravárik.

Steinbrunn 30. decembra 2018 (TASR) Slováci narozdiel od sobotňajšej tesnej prehry 2:3 nastúpili v druhom prípravnom stretnutí s Rakúskom v najsilnejšom zložení už aj s kapitánom Emanuelom Kohútom a na palubovke mali navrch od začiatku do konca. V priebehu tretej časti poslal tréner SR Andrej Kravárik na ihrisko aj hráčov z lavičky. Slováci uspeli aj v dodatkovom sete (25:20).
Zápasy s Rakúskom boli pre slovenských volejbalistov poslednou previerkou pred záverom kvalifikácie ME 2019. V predposlednom stretnutí C-skupiny privítajú v sobotu 5. januára od 15.30 h v Nitre priebežného lídra skupiny Čiernu Horu (live na DIGI Sport, vstupenky TU) a kvalifikáciu zavŕšia v stredu 9. januára na Islande (21.00 h SEČ). Na ME 2019 vo Francúzsku, Belgicku, Holandsku a Slovinsku sa predstaví rekordný počet 24 krajín. Z kvalifikácie postúpia na šampionát víťazi siedmich skupín a kvinteto s najlepšou bilanciou z druhých priečok. Keďže dve skupiny sú iba trojčlenné, v konečnom hodnotení "druhých" sa nebudú brať do úvahy výsledky proti tímom, ktoré skončia na posledných miestach v štvorčlenných skupinách. Slováci na ME nechýbali od roku 2007, bojujú teda o siedmu účasť v sérii a celkovo jubilejný desiaty štart na najvyššom kontinentálnom fóre.
Rakúsko - Slovensko 0:3 (-22, -19, -15) - dodatkový set 20:25
Rakúsko: Thaller 0, Menner 8, Jurkovics 8, Zass 19, Landfahrer 3, Grabmüller 6, liberá Kroiss a Ringseis (Schmiedbauer 1, Tusch 0). Tréner: M. Warm.
Slovensko: Kriško 5, Kohút 8, Zaťko 4, Paták 12, Krajčovič 7, Michalovič 14, liberá Kubš a M. Vitko (Ihnát 0, Ludha 1, Lux 7, Jančura 0, Mlynarčík 1). Tréner: A. Kravárik.

   

Kravárik chce postup

Nitra 26. decembra 2018 (TASR) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti v stredu na 2. sviatok vianočný začali v Nitre prípravu na blížiaci sa januárový záver kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2019. Trénerovi SR Andrejovi Kravárikovi sa v súlade s plánom hlásilo napoludnie 11 hráčov.
"Tomáš Kriško príde z Argentíny dnes v noci, Emo Kohút s Marcelom Luxom, ktorých v piatok večer čaká vzájomný súboj v poľskej PlusLige, sa pripoja k družstvu v sobotu pred prípravnými stretnutiami v Rakúsku," povedal športový riaditeľ Slovenskej volejbalovej federácie Marek Rojko  a doplnil: "Julo Firkaľ sa zapojí do prípravy v stredu 2. januára, Samuel Goč s Lukášom Kyjanicom v nedeľu 6. januára, teda po dueli proti Čiernej Hore a pred odletom na Island." Čítať celý článok

   

Nominácia mužov na kvalifikáciu o ME 2019

Bratislava 4. júla 2018 (TASR) - Tréner slovenskej volejbalovej reprezentácie Andrej Kravárik oznámil širšiu 16-člennú nomináciu na augustové zápasy v C-skupine kvalifikácie ME 2019. V porovnaní s májovými a júnovými stretnutiami v Zlatej európskej lige sa do mužstva vrátilo viacero skúsených hráčov, jediný absolútny nováčik na seniorskej úrovni je blokár VK Prievidza Filip Mačuha. Úvodný zraz je na programe v pondelok 9. júla v Liptovskom Jáne.
Spomedzi hráčov, ktorí reprezentovali v premiérovej Zlatej európskej lige, je opäť v kádri Jančura, Paták, Kriško, Firkaľ, Ihnát, Kohút, Mlynarčík, Vitko. Nové tváre pre túto fázu reprezentačnej sezóny sú nahrávač Juraj Zaťko, smečiar Marcel Lux, blokári Peter Ondrovič, Šimon Krajčovič a Filip Mačuha, korektori Peter Michalovič a Filip Gavenda a libero Matej Kubš. Medzi náhradníkmi sa ocitli Filip Palgut, Michal Petráš aj Martin Turis. Zo zdravotných a osobných dôvodov tentoraz chýbajú smečiar Tomáš Halanda, blokár Radoslav Prešinský, univerzál Milan Bencz a libero Ľuboš Nemec.
Slováci v Zlatej európskej lige bojovali v A-skupine, v konkurencii Estónska, Belgicka a Švédska s bilanciou jedno víťazstvo, päť prehier obsadili posledné 4. miesto, celkovo v tejto súťaži skončili na predposlednej 11. pozícii. Po niekoľkotýždňovej prestávke na Kravárikových zverencov čaká príprava na augustový úvod kvalifikácie. Odohrajú sedem prípravných duelov: dva proti Kamerunčanom (27. a 28. júla v Poprade), tri v estónskom Rakvere proti domácemu výberu (2. - 4. augusta) a dva proti Rakúšanom (10. a 11. augusta v Nitre).
Majstrovstvá Európy 2019 sa uskutočnia v štyroch krajinách - Francúzsku, Belgicku, Holandsku a Slovinsku a budú s rekordným počtom 24 účastníkov. Formát kvalifikácie prešiel úpravami, namiesto turnajov sa družstvá stretnú systémom každý s každým doma aj vonku. Úvodné štyri kolá sa odohrajú v auguste, zostávajúce dve v januári 2019. Slováci, ktorí sú súčasťou ME nepretržite od roku 2007, si v C-skupine kvalifikácie zmerajú sily s výbermi Čiernej Hory, Moldavska a Islandu. Na šampionát preniknú víťazi siedmich skupín a kvinteto s najlepšou bilanciou z druhých priečok.
Slováci ako favoriti C-skupiny vstúpia do boja o ME v stredu 15. augusta v Nitre zápasom proti Islanďanom (18.00 h). O štyri dni sa predstavia v čiernohorskom meste Bar (20.15 h). Nasledovať budú dva duely proti Moldavsku - 22. augusta v Nitre (18.00 h) a 26. augusta v Kišiňove (16.00 h SELČ).
Domáce stretnutia SR odvysiela Digi Sport, prenosy prinesie tiež internetová televízia laola1.tv. V úvode januára na slovenských volejbalistov ešte čaká domáci zápas proti Čiernej Hore (5. alebo 6. januára) a derniéra na Islande (9. januára).

Širšia 16-členná nominácia slovenskej volejbalovej reprezentácie na augustové zápasy v C-skupine kvalifikácie ME 2019:
Nahrávači: Juraj Zaťko (bez klubu), Martin Jančura (VK Prievidza)
Smečiari: Matej Paták (Chaumont/FRA), Tomáš Kriško (VKP / UNTREF Vóley/ARG), Marcel Lux (Olsztyn/POL), Július Firkaľ (Düren/GER), Jakub Ihnát (VK Prievidza)
Blokári: Emanuel Kohút (GKS Katovice/Poľ.), Peter Ondrovič (VK Jihostroj České Budějovice/ČR), Šimon Krajčovič (VK Lvi Praha/ČR), Filip Mačuha (VK Prievidza)
Korektori: Peter Michalovič (Nantes Rezé/FRA), Peter Mlynarčík (VK Prievidza), Filip Gavenda (Netzhoppers/GER)
Liberovia: Matej Kubš (bez klubu), Marián Vitko (bez klubu)

Realizačný tím:
Tréner: Andrej Kravárik, asistenti trénera: Martin Pipa, Roman Kašša, kondičný tréner: Miroslav Vavák, fyzioterapeut: Tomasz Rusin, štatistik: Daniel Bruch, team manager: Ján Uhlárik

Náhradníci:
Nahrávači: Filip Palgut (Giesen/GER), Samuel Goč (Trenčín)
Smečiari: Martin Pavelka (bez klubu), Michal Petráš (Friedrichshafen/GER)
Blokári: Marek Ludha (VK Prievidza), Lukáš Kyjanica, Ján Jendrejčák (obaja COP Trenčín)
Libero: Martin Turis (bez klubu)

Program reprezentácie pred začiatkom kvalifikácie:
pondelok 9. júla - piatok 20. júla: príprava v Liptovskom Jáne
utorok 24. júla: zraz v Poprade
piatok 27. júla: prípravný zápas Slovensko - Kamerun (Poprad, 18.00)
sobota 28. júla: prípravný zápas Slovensko - Kamerun (Poprad, 18.00)
streda 1. augusta: odlet do Estónska
štvrtok 2. augusta: prípravný zápas Estónsko - Slovensko (Rakvere)
piatok 3. augusta: prípravný zápas Estónsko - Slovensko (Rakvere)
sobota 4. augusta: prípravný zápas Estónsko - Slovensko (Rakvere)
utorok 7. augusta: zraz v Nitre
piatok 10. augusta: prípravný zápas Slovensko - Rakúsko (Nitra, 18.00)
sobota 11. augusta: prípravný zápas Slovensko - Rakúsko (Nitra, 18.00)

Program SR v C-skupine kvalifikácie:
streda 15. augusta: Slovensko - Island (Nitra, 18.00)
nedeľa 19. augusta: Čierna Hora - Slovensko (Bar, 20.15)
streda 22. augusta: Slovensko - Moldavsko (Nitra, 18.00)
nedeľa 26. augusta: Moldavsko - Slovensko (Kišiňov-Ciorescu, 16.00)
sobota 5. januára/nedeľa 6. januára 2019: Slovensko - Čierna Hora
streda 9. januára 2019: Island - Slovensko

   

Diviš objavil Ameriku

máj 2018 - /http://www.volejbalcb.cz/
Pred 520 rokmi Kryštof vyrazil a objavil. Ing. Diviš, šéf budějovického volejbalu tiež objavoval a vyrážal. Citujeme:
"Co se týká nahrávače Filipa Palguta, tak jsem byl asi nejvíce zklamán. Čekal jsem, že bude mít chuť po vítězství. Nahrávač je hlavní motor týmu a musí určovat charakter hry, ale byl málo agresivní. Nedokázal reagovat na situace, kdy je družstvo pod tlakem. I přesto, že jsme s ním měli ještě smlouvu, tak jsme ji ukončili. Podle mého názoru musí změnit charakter projevu. Musí chtít vyhrát za každou cenu. Pro tým je nesmírně důležité, aby si smečaři a univerzál s nahrávačem herně sedli. To byl hlavní důvod, proč jsme s ním ukončili smlouvu."

poznámka www. Filip Palgut nikdy nikde nemal pri hre volejbal chuť po víťazstvách. Nebude ju mať ani v reprezentačnom drese Slovenska.

   

Príprava žien 2018

Maribor 11. - 13. mája 2018 (TASR) - Slovenské volejbalové reprezentantky vyhrali v prvom z trojice prípravných zápasov v slovinskom Maribore nad Austráliou 3:0. Víťazný debut na lavičke Slovenska tak absolvoval taliansky tréner Marco Fenoglio.

Slovensko - Austrália 3:0 (23, 16, 15)
Pencová 9, Töröková 1, Radosová 4, Herelová 6, Pištěláková 5, Salanciová 4, libero Nikmonová (Krišková 4, Drobňáková 1, Hudecová 3). Tréner: M. Fenoglio.

Slovensko - Azerbajdžan 0:3 (-14, -20, -15)
Pencová 3, Töröková 0, Radosová 7, Herelová 7, Krišková 4, Hudecová 10, libero Nikmonová (Šunderlíková 4, Drobňáková 3)

Slovensko - Chorvátsko 1:3 (-15, -24, 25, -20)
Töröková 1, Radosová 16, Herelová 6, Krišková 0, Hudecová 15, Pencová 9, libero Nikmonová (Pištěláková 13, Salanciová 0). Tréner: M. Fenoglio

   

Príprava mužov - tri prehry s Čechmi

Púchov 11. mája 2018 (TASR) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti prehrali aj v treťom prípravnom zápase s Českou republikou 0:3. V piatkovom zápase v Púchove dali tréneri oboch tímov šancu hráčom z lavičky.
Slovensko - Česko 0:3 (-22, -18, -24) - dodatkový set 17:25
83 minút. Rozhodovali: Niklová a Kováč, 100 divákov.
Slovensko: Ihnát 9, Kováč 3, Lamanec 8, Kriško 8, Macko 2, Palgut 4, libero M. Vitko (M. Petráš 5, Jančura 1, Mlynarčík 9, Firkaľ 1. Tréner: A. Kravárik.
ČR: Michálek 9, Sobotka 4, Krešťan 8, Hyský 11, Patočka 8, P. Bartoš 2, liberá Moník a Pfeffer (Janouch 0, Indra 7, A. Bartoš 3, Beer 1). Tréner: M. Nekola.

Andrej Kravárik, tréner SR: "V dnešnom zápase dostali šancu hráči z lavičky a prvýkrát nastúpil aj Tomáš Kriško, ktorého trápilo zranenie. Teší ma, že odohral dva sety, na ihrisku sa cítil dobre a na Európsku ligu tak bude stopercentne pripravený s výnimkou prvého zápasu s Estónskom, v ktorom bude chýbať z osobných dôvodov. Aj napriek tomu, že nastúpili náhradníci, sme mali dva sety hru pod kontrolou, ale koncovky sme prehrali po našich chybách. Bola tam snaha a srdiečko, ale ukázalo sa, že nám chýbajú skúsenosti. Zápasy s Českom nás dobre pripravili, hrali sme proti kvalitnému súperovi a verím, že nás skúsenosti z týchto duelov posunuli vpred."

Púchov 10. mája 2018 (TASR) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti nestačili na Česko ani v druhom z trojice prípravných zápasov v Púchove. Po stredajšej hladkej prehre 0:3 podľahli vo štvrtok Čechom tesne 2:3. V príprave na Zlatú Európsku ligu sa s rovnakým súperom stretnú ešte v piatok (15.00 h).

SLOVENSKO - Česko 2:3 (-23, 23, -23, 15, -12)
131 minút, rozhodovali: Viktoríni-Lisá a Kováč (obaja SR), 100 divákov
Slovensko: Kohút 13, Jančura 2, Paták 17, Prešinský 9, Mlynarčík 15, Firkaľ 8, liberá Turis a M. Vitko (J. Ihnát 3, M. Petráš 7, Lamanec, F. Palgut 3, Macko 1)

Andrej Kravárik, tréner SR: "Dnes to bol diametrálne odlišný zápas ako v stredu. Herný prejav nášho družstva bol veľmi dobrý a fungovali nám veci, ktoré sme si povedali ešte pred prvým zápasom. Česi majú skúsenejšie družstvo a preto zvládli lepšie koncovky. Mrzí ma najmä prvý set, ktorý bol jasne v našej réžii, ale prehrali sme si ho vlastnými chybami. Napriek prehre som spokojný, chalani podali taký výkon ako sme si predstavovali. V piatok dostanú šancu aj náhradníci. Po päťsetovom zápase to bude ťažké, ale verím, že sa s tým chalani popasujú."

Púchov 9. mája 2018 (TASR)- Slovenskí volejbaloví reprezentanti prehrali v prvom z trojice prípravných zápasov v Púchove s Českom 0:3, potom nad súperom vyhrali 27:25 v dodatkovom sete. Reprezentačný debut si odkrútilo trio Martin Jančura, Jakub Ihnát, Patrik Lamanec a v dodatkovom štvrtom sete aj Jakub Kováč. S tým istým súperom sa zverenci Andreja Kravárika v príprave na Zlatú Európsku ligu stretnú aj vo štvrtok (18.00 h) a v piatok (15.00 h).

SLOVENSKO - Česko 0:3 (-18, -38, -15) - dodatkový set 27:25
86 minút. Rozhodovali: Juráček a Královič, 100 divákov.
Slovensko: Prešinský 1, Mlynarčík 5, Firkaľ 7, Kohút 10, Palgut 1, Paták 16, liberovia Turis a M. Vitko (Jančura 1, M. Petráš 6, Lamanec 0, Ihnát 0, Macko 1). Tréner: A. Kravárik.
ČR: A. Bartoš 15, Sobotka 6, Krešťan 20, Hyský 13, Patočka 4, Janouch 1, liberá Moník a Pfeffer (P. Bartoš 0, Michálek 0, Indra 0). Tréner: M. Nekola.
V dodatkovom sete nastúpili za SR: Ihnát 4, Kováč 0, M. Petráš 2, Firkaľ 5, Macko 4, Palgut 0, libero R. Vitko (Lamanec 1).

Česi mali v prvom sete navrch. Od začiatku si vypracovali náskok, základom ich úspechu bol kvalitný servis. V druhom dejstve vyhrávali slovenskí volejbalisti 8:4, ale hostia potom opäť pritlačili na podaní a otočili skóre na 15:13 vo svoj prospech. Slováci potom pridali, zlepšili obranu na sieti a dostali sa do vedenia 16:15. V koncovke viedli Česi 24:21, ale Slováci pri podaní Firkaľa vyrovnali na 24:24. Slováci odvrátili niekoľko setbalov a potom sa po ese Jančuru dostali oni k prvému - 30:29. Dramatickú koncovku však napokon vyhrali Česi 40:38. Aj nástup do tretieho setu vyšiel lepšie Slovákom, ktorí vyhrávali 8:4 a 11:7. Česi však otočili na 15:12 a ovládli aj druhú časť setu, ktorý vyhrali hladko 25:15. Súperi sa dohodli na dodatkovom štvrtom sete, v ktorom Slováci otočili manko z 21:24 a vyhrali 27:25.

Andrej Kravárik, tréner SR: "Česi prišli v dobrom zložení a kvalitne nás preverili, čo ma teší. Je dobré, keď hráme proti súperovi, ktorý je lepší a ukazuje nám naše nedostatky. Chýbal nám v zostave Kriško, ktorý nenastúpi ani v úvodnom zápase Zlatej Európskej ligy proti Estónsku v Poprade. V druhom sete chalani predali to, čo majú doteraz natrénované, prvý a tretí set sme nezvládli v druhej polovici. Dostávame sme veľa bodov v sérii po našich chybách a to musíme eliminovať. Česi vyhrali zaslúžene, ale potešilo aj víťazstvo v dodatkovom sete. Šancu dostalo niekoľko debutantov, ktorí nesklamali, ale vidno, že ešte potrebujú čas. Je dôležité, aby zapadli do koncepcie a dokázali nahradiť hráčov zo základnej zostavy."
Emanuel Kohút, kapitán SR: "Mali sme ťažký blok v príprave, čo bolo cítiť najmä v treťom sete. Myslím, že sme podali celkom dobrý výkon aj napriek prehre. Mladí hráči ukázali, že môžeme s nimi počítať a hodnotím to pozitívne. Škoda, že sme nevyhrali druhý set, ešte musíme niektoré herné veci doladiť. Spravili sme viac chýb ako súper, ale inak to bolo vyrovnané."

   

Motorček Fričová

29.4.2018 - Humenné

Karolína Fričová, smečiarka Slávie EU Bratislava, odchovankyňa Slávie. Kapitánka junioriek Slovenska.
Takto má vyzerať mladá hráčka podľa mojich predstáv. Pri rešpektovaní, že nie je Srbka, Chorvátka a Turkyňa, hoci Balkán by mohlo evokovať jej priezvisko, ale na ich pomery je asi trochu krátke.

Fričová výborne (umne) podáva, v budúcnosti musí byť na podaní oveľa oveľa (odkaz do šatne Slávie) odvážnejšia.
fricovaPo podaní Fričová hrá volejbal. Číta hru, stojí kde má, správne sa natáča, ak bude pri vyberaní lôpt ešte precíznejšia, bude to ok.
Fričová solídne prihráva s jedným vážnym nedostatkom, ale aj v tomto sa zlepšila. Po prihrávke  pravidelne aktívne nabieha na pipe a potom ak nedostane, tak ihneď vzorne vykrýva. Túto na seba naväzujúcu činnosť len tak ľahko u iných hráčov, hráčok nenájdete. Tieto dve aktivity sú lakmusovým papierikom lenivca a nelenivca. Kto nevykrýva, "nelieta" po celej ploche, nehrá. Ona je všade. Všimnite si. 
Fričová v útoku NEULIEVA, lebo si často píše s Mikšíkovou, ktorá už ulievať prestala. Kaja vo finále play off na Strabagu (prehra 2:3) hrala druhú polovicu zápasu, keď sa lámal chlieb výborne. Odvážne, na jej možnosti maximálne tvrdo. To isté hrá aj v reprezentácii junioriek. Ale - proti nej sú Turkyne a Chorvátky a tu už to pôsobí ako z cukru. Kaja musí do posilňovne. Ak chce. Všeobecne zosilnieť. Bude sa jej aspoň ľahšie tlačiť pri pôrode. 
Mám dojem, že Fričovej to skáče trošku menej. Ale lýtka sú celkom fajn. Aj chrbát sa zdá byť ok, stehná treba odmerať. Ak celkovo pridá na sile, výbušnosti a hlavne vytrvalosti v sile, tak nám vyrástla veľmi solídna hráčka.
Ja ju osobne nepoznám, ale cez vnem otca (veľkého fanúšika na bubnoch) tuším, že srdiečko je športové, že má ambície a túžbu byť dobrá. 
Bonusom je pre mňa fakt, že Kaja nemá tetovačky, namachlený ksicht, tuším, že má nechty v telovej farbe a hlavne NEAFEKTUJE. Skrátka nová slovenská hviezdička a treba si ju všímať stále viac. Je to podľa mojej mienky druhá najlepšia slovenská hráčka, hrajúca domácu extraligu. 

Ivan Husár pre www z Humennoho, z haly Jany Vaľľóóvej, ktorá to tu pochovala. Ale oni ju volia.

  

   

Novým trénerom žien Talian Fenoglio

Bratislava 27. februára 2018 (TASR) - Novým trénerom slovenskej volejbalovej reprezentácie žien sa stal Talian Marco Fenoglio. Štyridsaťsedemročný kouč podpísal s vedením Slovenskej volejbalovej federácie zmluvu na dva roky. V Bratislave to v utorok na tlačovej konferencii oznámil prezident SVF Martin Kraščenič.
Súvisiaci obrázokFenoglio prebral žezlo po Marekovi Rojkovi, ktorý tím viedol od roku 2013. Na Slovensko sa vracia druhýkrát, v rokoch 2009 až 2011 pôsobil ako asistent krajana Emanuela Zaniniho pri mužskej reprezentácii. Fenoglio je momentálne trénerom talianskeho prvoligového klubu Nordmeccanica Modena. V minulej sezóne doviedol tím Igor volley Novara k majstrovskému titulu v prestížnej talianskej Serie A1, vďaka čomu získal druhýkrát v kariére ocenenie pre najlepšieho tréner roka 2017. Na lavičke tímu Foppapedretti Bergamo získal v roku 2006 taliansky titul a o rok neskôr triumf v prestížnej Lige majstrov.
Na Apeninskom polostrove pôsobil vo viacerých kluboch v pozícii hlavného trénera, asistenta, ale aj kondičného trénera. Bohaté skúsenosti má aj ako tréner mužských tímov. Na medzinárodnej úrovni bol asistentom slovenskej aj nemeckej mužskej reprezentácie a pri talianskom národnom tíme pôsobil v rokoch 1999 až 2002 ako kondičný tréner. "Keď prišla ponuka zo Slovenska, neváhal som ani sekundu. Pri mužskej reprezentácii som v rokoch 2009 až 2011 zažil veľmi dobré a úspešné obdobie, na čo rád spomínam. Mám na Slovensku veľa kamarátov, poznám dobre ľudí z federácie, s ktorou sa mi veľmi dobre spolupracovalo a preto som sa hneď rozhodol, že ponuku prijmem," povedal Fenoglio.
Taliansky tréner po úspechoch na klubovej úrovni túži preraziť aj v reprezentácii. "Verím, že dosiahnem úspech aj na medzinárodnej úrovni. Ďakujem vedeniu Slovenskej volejbalovej federácie za príležitosť. Družstvo zatiaľ dôkladne nepoznám, ale dostal som informácie o hráčkach a pomaly si študujem podrobnosti o tíme. Pripomína mi to situáciu, keď prišiel Emanuele Zanini k mužskej reprezentácii Slovenska. Začínali sme na bode nula, ale postupne sme sa prepracovali k úspechom. Verím, že so ženskou reprezentáciou to bude podobné," dodal Fenoglio.
Zloženie realizačného tímu zatiaľ nie je známe, nový tréner však už pozná program zápasov. Je do neho zaradená aj zlatá Európska liga. "V príprave na zlatú Európsku ligu bude veľmi málo času, absolvujeme približne dva týždne tréningu a začína sa súťaž. V prvom rade musím zostaviť 13 až 14 členný tím a uvidíme ako sa nám bude dariť. Našimi súpermi budú silné tímy Česko, Bielorusko a Španielsko, nebude to jednoduché, ale pokúsime sa uhrať čo najlepšie výsledky."
Nový tréner by chcel formovať tím už aj na ME v roku 2019, Slovensko bude jedným zo spoluorganizátorov kontinentálneho šampionátu. "ME budú pre nás o to prestížnejšie, že sa uskutočnia na Slovensku. Ja som taký, že sa nechcem len zúčastniť, ale vždy sa snažím vyhrať. Vieme, že to nebude jednoduché, pretože dobré výsledky chcú dosahovať aj naši súperi, ale spravíme všetko pre to, aby sme na domácich majstrovstvách Európy uspeli," uviedol Fenoglio.
Európska volejbalová konfederácia (CEV) v piatok definitívne potvrdila Slovensko za jedného zo štyroch organizátorov ME žien v roku 2019. Záverečný turnaj sa okrem SR uskutoční na prelome augusta a septembra aj v Turecku, kde sa bude hrať aj finále, v Poľsku a v Maďarsku. "Vnímam to viac emočne, pretože je to veľký úspech aj na diplomatickom poli, že sa nám podarilo pritiahnuť takéto podujatie na Slovensko. Podarilo sa to aj vďaka dobrým ohlasom na predošlé organizácie v juniorských kategóriách. Máme ambície usporiadať na Slovensku aj MS v niektorej z juniorských kategórií a neskôr aj seniorskej. Ale to je plán na možno dobu desiatich rokov," povedal pre TASR Kraščenič, ktorý vzápätí priznal, že pri angažovaní Fenoglia rozhodol aj fakt, aby ženskú reprezentáciu v príprave na šampionát viedlo zvučné meno. "Budeme na neho vytvárať prirodzený tlak. Ale potrebuje sa najskôr zorientovať a zhodnotiť kvalitu a výkonnosť. Potom si cieľ určíme spoločne. Ale musíme sa reálne postaviť k stavu, v akom sme."
Rozhovor na portáli osporte.sk

   

Stránka 2 z 9

<<ZačiatokDozadu123456789DopreduKoniec>>