ME ženy 2019. SVK bude účastníkom z pozície poriadateľa namiesto ČR. Nepostup žien ČR nám ukázal (vzhľadom k vzájomným zápasom),že SVK by s veľkou pravdepodobnosťou zo skupiny nepostúpilo a preto je nutné aby aspoň svoju účasť premenilo na dôstojné volejbalové súboje.
Nominácie hráčok a zloženie realizačného tímu sa preto pochopiteľne stáva predmetom záujmu. Posledné roky je priam pravidlom,že zmeny v real.tíme nastávajú už po pár týždňoch a ani rok 2018 nebol výnimkou. Nečakala som taký rýchly koniec TV či EK. Uvidíme kto obstojí vo výbere šport. riaditeľa teraz. Pre hráčky sú ME silnou motiváciou a určite nik neodmietne a dokonca ani tie, ktoré sa doteraz ospravedlňovali. Nominácia je v kompetencii šport. riaditeľa, ktorý je zároveň aj bývalým trénerom žien a preto si myslím, že RD žien je jeho srdcovka. Značné uľahčenie nominácie sú poznatky, ktoré sú dostupné ako sa hráčky držia v štatistikách (doma a v zahraničí) vo svojich súťažiach, pokiaľ sa do toho nepripletie iný element. Už v minulosti sme boli svedkami ako z nominácií vypadli známe mená, ktoré ešte reprezentácii mohli niečo dať a predvádzali dobré výkony v zahraničí; posledné mená čo si spomínam boli Bramborová a Noseková a na dlhšie obdobie aj Kijaková či Nikmonová a ešte mi je ľúto, že Crkoňová neostala na bloku, možno by hrala doteraz. Uvidíme.
Po preštudovaní posledných zápisov SR SVF by som bola p.Husár zvedavá aké otázky by ste dali teraz p.Osvaldovi a p.Kraščeničovi a hlavne odpovede.
Usporiadanie ME zrejme nebolo až tak ťažkým krokom ako bolo prezentované vo videu;vyhlásenie hneď po voľbách 3.12.2017
"Je to dohodnuté, pretože som s prezidentom CEV, pánom Boričičom, dohodnutý, že pokiaľ vyhrá náš kandidát, okamžite berieme kandidatúru majstrovstiev Európy žien v roku 2019. Zajtra ráno mu hneď telefonujem, hlásime sa o organizáciu tohto prestížneho turnaja, ktorým dôstojne oslávime storočnicu založenia volejbalu na Slovensku," dodal Ľ. Halanda.
Read more:
sportky.zoznam.sk/c/169666/je-definitivn...o-sefa#ixzz5geWz5oZf